În numele cui a vorbit Friedrich? Parlamentari germani resping poziția ministrului

Poziția ministrului german de interne Hans-Peter Friedrich cu privire la aderarea României și Bulgariei la spațiu Schengen este contestată de membri ai Bundestag-ului, scrie site-ul nonivite, citat de Mediafax. La scurt timp după interviul acordat de Friedrich cotidianului Der Spiegel, șefa Comisiei de Apărare a Bundestagului, Sussane Kastner, cataloga afirmațiile ministrului de interne drept ”populiste”.

Potrivit Der Spiegel, atât propunerea sa de restricționare a accesului imigranților săraci din cele două state UE prin neacordarea unei vize, după ce s-a descoperit că utilizau sistemul german de asigurări sociale de doi ani, cât și solicitarea ca cele două țări să plătească aceste cheltuieli, au fost criticate de colegi de-ai ministrului.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Parlamentului german, Gunther Krichbaum (SPD), crede că Germania nu ar trebui să restricționeze accesul unor muncitori calificați, argumentând că decizia cu privire la Schengen trebuie luată independent de migrarea romilor către această țară.

La rândul său, președinta grupului FDP în Bundestag, Gisela Piltz, a precizat că libera circulație a persoanelor este unul dintre principiile fundamentale ale UE, subliniind că angajatorii germani beneficiază, de asemenea, de pe urma acesteia.

Friedrich și-a argumentat poziția spunând că Germania trebuie să împiedice abuzurile asupra sistemului său de ajutoare sociale. Unii parlamentari ai Bundestag-ului însă că ar fi imposibil ca tot continentul să vină în Germania, atras de sistemul acesteia de ajutoare sociale, considerat a fi cel mai bun.

Date oficiale de la Oficiul German pentru Muncă, citate de agenţia bulgară Dnevnik, arată că imigranţii din Bulgaria şi România nu contează, de obicei, pe ajutorul social. În 2012, aproximativ 176.000 de persoane din cele două ţări au venit în Germania, dintre care 88.000 s-au întors acasă. De asemenea, până la sfârşitul lui 2012, aproape 100.000 de bulgari şi români au muncit pe bază de contract, având astfel acces legal la sistem, potrivit aceleiaşi surse, care adaugă că numărul şomerilor bulgari a crescut cu 35%, la 11.606, dar nivelul este sub media şomerilor străini din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel