În Dâmbovița, noi investiții în infrastructură și educație

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, anunță inaugurarea unor noi  investiții.

"Am finalizat, la Mătăsaru, o altă investiție susținută financiar de Consiliul Județean Dâmbovița! În asociere cu primăria condusă de Radu Naie, au fost asfaltate drumul principal și ulițele laterale din satul Sălcioara, pe o lungime de 2,3 km. Proiectul a avut valoarea de 2,3 milioane de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița a contribuit cu suma de 1,15 milioane de lei.

Și nu este singura investiție pe care o avem în comună! Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală am alocat sumele necesare pentru:

- Realizarea unui trotuar pe Drumul Gării în Odaia Turcului până la Gara Mătăsaru - 280.000 de lei;

- Construirea unei baze sportive în comuna Mătăsaru - 470.000 de lei.

Cel mai mare proiect din comuna Mătăsaru, peste 50.000.000 de lei, este însă cel prin care vom extinde rețeaua de apă uzată cu 22 de km și vom amenaja 1.000 de racorduri la aceasta.

Totodată, Consiliul Județean Dâmbovița va cumpăra pentru elevii Școlii Gimnaziale Mătăsaru echipamente digitale, mobilier și toate dotările necesare unui învățământ de calitate, în valoare de 1.130.000 de lei.Sprijinim toate localitățile dâmbovițene!", precizează liderul Consiliului Județean.

La Malu cu Flori, școală nouă pentru cei aproape 200 de copii

De asemenea, copiii din Malu cu Flori vor învăța într-o școală nouă și frumoasă, dotată așa cum trebuie să fie toate instituțiile de învățământ din județul Dâmbovița.

Alături de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Gabriel Mușat, parlamentari de Dâmbovița, colegi primari de pe Valea Dâmboviței, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, la invitația primarului comunei Malu cu Flori, Ion Constantin, am participat la inaugurarea școlii în care vor învăța peste 180 de copii din localitate.

Proiectul, unul foarte ambițios și pentru care administrația locală și toți cei implicați merită felicitările noastre, a avut o valoare totală de peste 6,7 milioane lei.De apreciat este și faptul că, din suma totală, primarul Ion Constantin a reușit să atragă 6,4 milioane de lei din fonduri europene, nerambursabile.

Am mers și cu o veste bună pentru copiii din Malu cu Flori și părinții lor: Consiliul Județean Dâmbovița va achiziționa un microbuz electric sau hibrid pentru cei care fac naveta către școală.

Încă o dată, felicitări!", a ținut să precizeze Corneliu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel