Voiculescu: În 70 de ani de viață, nu am mai întâlnit, într-o singură persoană, toate acele calități

Dan Voiculescu: Regele Mihai ne-a oferit un exemplu personal excepțional”
Dan Voiculescu: Regele Mihai ne-a oferit un exemplu personal excepțional”

Regele Mihai I a fost o personalitate cu o „uriașă forță morală”, onest și smerit, spune profesorul Dan Voiculescu într-o postare pe blog în care vorbește despre o întâlnire cu Majestatea Sa, la începutul anilor 2000. Discuțiile au conturat o personalitate autentică a Regelui, ecourile acesteia fiind simțite și astăzi.

„Fără a intra în amănuntele unei discuții deschise, calde, care a depășit semnificativ durata programată, îmi amintesc un aparent paradox al acelei întâlniri: pe de o parte, smerenia, onestitatea și caracterul profund autentic al personalității Regelui Mihai, iar, pe de altă parte, uriașa sa forță morală și însemnătate istorică.

În cei peste 70 de ani de viață ai mei, nu cred că am mai întâlnit vreodată, într-o singură persoană, toate acele calități”, scrie Dan Voiculescu.

Regele Mihai rămâne un „reper actual și necesar”, crede Dan Voiculescu, exemplul oferit de Majestatea Sa fiind unul singular.

„Pe lângă nenumăratele sacrificii pe care le-a făcut pentru patria sa, Majestatea Sa, Regele Mihai, ne-a oferit și excepționalul exemplu personal al “Omului de stat” care nu își rătăcește umanitatea și umanismul nici măcar atunci când a devenit un simbol național incontestabil.

Inclusiv din această perspectivă, consider că Regele Mihai I rămâne un reper extrem de actual și de necesar pentru toți românii”, subliniază Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel