În Cehia se propune deconectarea ambasadei Rusiei de la curent: Lasă-i să înghețe în întuneric, ca oamenii din Kiev

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În Republica Cehă a fost lansată o petiție de deconectare a ambasadei Federației Ruse de la curent.

Petiția de deconectare a ambasadei Rusiei de la gaz, lumină și apă a fost înregistrată de participanții la proiectul „Darek pro Putina” („Un cadou pentru Putin”), care colectează fonduri pentru arme grele pentru Ucraina.

Este o reacție la distrugerea sistematică a infrastructurii energetice ucrainene de către ocupanții ruși.

„Rusia a decis evident să pună în genunchi Ucraina cu întuneric și frig. Din punctul de vedere al unui principiu moral superior, solicităm distribuitorilor de energie de stat și privați relevanți să le permită diplomaților ruși de la Praga să  guste din propriul medicament. Solicităm ca toate clădirile deținute de Federația Rusă să fie tăiate de la gaz, apă și electricitate”, se arată în petiție.

„Lasă-i să înghețe în întuneric, ca oamenii din Kiev”. „Solicităm deconectarea tuturor proprietăților Federației Ruse de la gaz, apă și electricitate”, potrivit mesajelor din petiție, conform Bucpress.

CITEȘTE ȘI     -    Zaharova, atac dur la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru poporul ei?

Zelenski anunţă limitarea activităţilor organizaţiilor religioase afiliate Moscovei

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat joi că Ucraina va limita activităţile organizaţiilor religioase afiliate Rusiei pe teritoriul său şi va pune în discuţie statutul Bisericii Ortodoxe dependente de Patriarhia Moscovei, transmite  AFP. 

'Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională a dat instrucţiuni guvernului să propună Radei Supreme un proiect de lege pentru a face imposibilă desfăşurarea în Ucraina a activităţilor organizaţiilor religioase afiliate centrelor de influenţă din Rusia', a declarat Volodimir Zelenski în intervenţia sa video de joi seară.

Statul ucrainean va trebui, de asemenea, să 'asigure expertiza religioasă a statutului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu privire la prezenţa unei legături canonice cu Patriarhia Moscovei şi, dacă este necesar, să ia măsurile prevăzute de lege' .

Aceste măsuri urmează percheziţiilor efectuate în noiembrie de serviciile de securitate ucrainene în principala mănăstire a capitalei Kiev, reşedinţa Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, şi în alte câteva lăcaşuri de cult, pe fondul suspiciunilor unor legături cu Moscova. Serviciile ucrainene au susţinut ulterior că, în urma acestor percheziţii, au confiscat câteva mii de dolari şi 'literatură pro-rusă' (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Declarațiile Papei Francisc nu sunt creștine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel