Urmărește emisiunea live


Zaharova, atac dur la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru poporul ei?

Zaharova, atac dur la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru poporul ei? / Foto: Kremlin.ru
Zaharova, atac dur la adresa Maiei Sandu: Ce a făcut cetățeanca României pentru poporul ei? / Foto: Kremlin.ru

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a lansat un mesaj dur la adresa Maiei Sandu, președintele Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat noi declarații controversate. Aceasta a afirmat că Rusia a ajutat întotdeauna Republica Moldova, livrând tot ce este posibil și primind la muncă cetățeni moldoveni.

"Cine a lăsat cetățenii R. Moldova în întuneric și frig, Rusia? Atâția ani i-am ajutat, livrându-le și asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetățeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiție în economia Republicii Moldovei în toți acești 30 de ani. Ce, cetățeanca României Maia Sandu nu știe asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Și ce face actuala conducere, care deține cetățenia unui alt stat, nimeni nu înțelege. Această stare a lucrurilor provoacă regrete. La fel, noi vedem că tentativele de a băga în conștiința prietenosului popor moldovenesc imaginea de agresor a Rusiei nu funcționează. Oamenii au văzut cum Rusia a rezistat de una singură, formând un stat nou. Și, în ciuda tuturor acestor greutăți, am ajutat R. Moldova și cetățenii săi. Poporul R. Moldova știe și ține minte acest lucru și sunt sigură că nimeni nu va uita", a declarat Zaharova.

Zaharova: Urmărim cu atenție situația din Moldova

Totodată, portavocea lui Putin, a afirmat că autoritățile de la Chișinău ar propaga rusofobia la comanda Occidentului, scrie Deschide.md.

"Urmărim cu atenție situația din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităților de la Chișinău să bage țara într-o campanie antirusească. Scenariu este asemănător cu cel care a fost în Ucraina, curățarea spațiului informațional de părerile incomode, represiunea politică, rusofobie arzătoare, statutul de neutralitate, legături cu NATO. Toate acestea le fac politicienii care s-au alimentat din hrănitoarea vestică. Noi am atras atenția și anterior la încălcarea drepturilor mass-mediei din Moldova, unde până în prezent este interzisă transmiterea buletinelor de știri rusești. Vă explic de ce este important acest lucru. Sunt lăsate doar posturile TV care propagandă activ rusofobia, iar cele care echivalau acest fenomen anomal sunt distruse", a mai spus aceasta.

1 Decembrie. Maia Sandu: Mulţumim României că ne rămâne aproape

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, cu prilejul Zilei Naţionale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor, în care a mulţumit României pentru sprijin, potrivit Serviciului de presă al instituţiei prezidenţiale, citat de Moldpres.

"De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simţim recunoştinţă faţă de lucrurile bune făcute de români acasă şi pretutindeni în lume, şi să împărtăşim de ce iubim România", a declarat şefa statului în mesajul adresat la recepţia organizată marţi, 29 noiembrie, de Ambasada României la Chişinău.

Maia Sandu a apreciat că România este iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru umărul pe care ne putem baza atunci când ne este greu şi pentru ajutorul imens şi necondiţionat oferit cetăţenilor noştri.

"România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, şi pentru istoria comună - o istorie a curajului şi a luptei pentru libertate", a mai spus preşedintele.

Şefa statului a mulţumit României şi pentru susţinerea puternică acordată Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel