În Capitală, prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal, a anunțat Cîțu

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Membrii coaliției au convenit o regulă de bază, care a fost acceptată, ca în județe să fie și președinți de Consiliu Județean și prefect de la același partid, a anunțat președintele PNL, Florin Cîțu, la finalul discuțiilor.

„Vor fi și excepții, dar asta este regula de bază”, a spus, miercuri seară, Florin Cîțu, care a adăugat că vor apărea compensări de funcții în anumite filiale. „Există peste 140 de funcții unde vor fi făcute numiri politice și cine nu ia prefect ia o altă funcție, secretar de stat și așa mai departe”, a explicat acesta.

În Capitală prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal, a precizat Florin Cîțu.

Coaliția a ajuns la o formă finală și pe ordonanța pentru PNRR. „Pentru câteva sectoare vor fi delegate, vor putea fi folosite și ADR-urile. Este vorba de educație, sănătate și reformă socială”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu: Ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, tot miercuri, că partidele din coaliţia de guvernare s-au înţeles pe toate subiectele pe care le-au avut în discuţie, urmând ca vineri să mai fie o întâlnire, iar luni se va discuta despre bugetul pentru 2022. 

„Ne-am înţeles peste tot. Urmează să avem o întâlnire şi vineri, urmează o întâlnire luni, ca să înaintăm după ce toate ministerele trimit solicitările pentru buget. Din punctul meu de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament!”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa coaliţiei.

De asemenea, Marcel Ciolacu a adăugat că, în cursul zilei de joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, urmează să transmită preşedinţilor partidelor din coaliţie proiectul de lege cu privire la certificatul COVID.

Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: Suntem pe un drum bun

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum.  

„Suntem pe un drum bun”, a comentat Kelemen Hunor, marți seară, la TVR, despre relațiile între noii parteneri de guvernare.

„Sunt două partide (n.r. PNL și PSD) care ani de zile au fost adversari puternici și brutali... Este nevoie de timp, de răbdare, de efort intelectual, de înțelepciune... Eu cred că președinții Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au făcut un efort excepțional și până în prezent au reușit”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totuși, încrederea se câștigă foarte greu și se pierde ușor, a mai declarat vicepremierul, care a mai spus că problemele cele mai complicate sunt în teritoriu. Liderul UDMR le-a cerut oamenilor să nu aștepte minuni, ci responsabilitate.

„Mai este o problemă complicată în teritoriu... În anumite județe, localități, este nevoie de timp, acolo mulți au fost adversari... Să nu așteptați minuni, să așteptați responsabilitate și să aveți răbdare”, a precizat Kelemen Hunor.

PNL, PSD și UDMR sunt în alianța de guvernare care a format Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel