Împrumut cu dobânzi negative. Radu Oprea, atac la Florin Cîțu: Manipulare ieftină. Păcălește românii

Senatorul Radu Oprea comentează anunţul făcut de către Florin Cîţu cu privire la împrumutul "la dobânzi negative".

"Florin Cîțu face ce știe el mai bine: păcălește românii. Ministerul Finanțelor Publice s-a împrumutat la dobânzi negative: -0,11 este nivelul mediu ponderat al randamentului. Acesta este un fapt determinat de amenințarea globală a coronavirusului și de nevoia fondurilor de investiții de a face plasamente sigure în titluri de stat.

Manipularea ieftină, de tip Cîțu, constă în afirmația plină de egocentrism:'Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere că ceea ce facem noi nu este bine pentru România'", a scris Radu Oprea pe Facebook.

Investitorii nu au încredere într-o țară aflată în criză politică

"Nimic mai fals. Investitorii nu au încredere intr-o țară aflată in criză politică. Din contră, aș putea spune, glumind pe seama lui Cîțu: piețele funanciare chiar au sărbătorit când a plecat de la Ministerul Finantelor printr-un curs leu/eur mult mai mic. Și acum adevărul despre cât ne costă imprumutul: 806.200 EURO (calculul aparține analistului economic Adrîan Câciu). In realitate, am asistat doar la o campanie ieftină de PR pentru că România are in buffer 5,9 miliarde Euro tot împrumutați, deci acest împrumut nu mai era necesar.

P.S. conform DEX: a păcăli= a induce pe cineva în eroare, printr-o viclenie sau printr-o minciună, pentru a trage un folos", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel