ÎCCJ sesizează CCR cu privire la dosarul Mihaielei Iorga Moraru

Mihaela Iorga Moraru la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Mihaela Iorga Moraru la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

Judecătorii instanţei supreme au decis să sesizeze CCR cu privire la o excepție de neconstituţionalitate care vizează atribuțiile Secției Speciale în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, în dosarul în care aceasta este judecată pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată de procurorul Parchetului General, după ce fostul șef al Secției Speciale de Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Gheorghe Stan, a retras contestația DNA în cazul Mihaielei Iorga Moraru înainte de a fi numit judecător CCR.


„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.888 alin.1 lit.d din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, modificate prin dispoziţiile art.14 pct.6 din O.U.G. nr.7/2019. Definitivă. (...) Ia act de retragerea contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 351/1/2018/a1 privind pe inculpata Moraru Iorga Mihaiela", se arată în minuta ÎCJ.


Excepția se referă la o prevedere care vizează modul de funcționare al SIIJ, care permitea Secției să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecați magistrați.


Astfel, Stan a retras, înainte de a fi numit judecător la CCR, contestația DNA în cazul procurorului Mihaiela Iorga Moraru, procuror al Secției, judecat pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel