Ialomițeanu: E posibil să ne întoarcem la recesiune

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu

Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu a declarat, joi, că bugetul de stat pe 2013, aprobat astăzi de Parlament, este unul al sărăciei şi stagnării, axat pe creşterea cheltuielilor de consum şi reducerea investiţiilor, fapt care poate conduce la intrarea României în recesiune, potrivit Agerpres.

"PDL consideră că bugetul de stat pe 2013 este un buget al sărăciei bazat pe creşterea de impozite şi taxe şi pe tăierea de investiţii. Concluzia PDL este una singură: românii vor trăi în 2013 mai rău decât în 2012", a spus fostul ministru de Finanțe în cadrul unei conferințe de presă. "Ne pare rău că PSD şi PNL au blocat discutarea bugetului, atât în Parlament, cât şi prin aducerea în spaţiul public a multor altor subiecte. USL trebuia să dea dovadă de mult mai multă seriozitate şi responsabilitate în faţa românilor. Bugetul de stat pe 2013 nu-i afectează numai pe bugetari şi pensionari. În primul rând este un buget al sărăciei. De ce ? Este construit pe inflaţie, pe creşterea preţurilor. Guvernul USL, de când a venit la putere, dă cu o mână şi ia cu două. Spunea ministrul Bugetului că este un buget de creştere economică, bazându-se pe creşterea veniturilor, dar numai ale bugetarilor şi pensionarilor. A uitat că preţurile au crescut cu 25%-30% şi mă refer la alimentele de bază. Oamenii primesc mai multe venituri, dar vor cumpăra mult mai puţin", a continuat Gheorghe Ialomiţianu.

Democrat-liberalul a adăugat  că impozitul forfetar din agricultură, creşterea preţurilor la energie şi gaze şi tăierea investiţiilor cu 26% îi va afecta serios pe români şi va lovi în clasa de mijloc.El a vorbit și despre reducerea fondurilor alocate investițiilor, precizând că o investiție foarte importantă din București este metroul din Drumul Taberei. Gheorghe Ialomițianu a conchis că bugetul aprobat astăzi de deputați și senatori este unul ”al sărăciei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel