Hurezeanu: În Germania, musulmanii nu au venit cu frustrările imemoriale ale musulmanilor din Franța

Captură: B1 TV
Captură: B1 TV

Pe fondul evenimentelor dramatice din Franța ultimelor zile, jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit, la Digi24, despre „frustrările imemoriale ale generațiilor de colonizați”.

„Germania are patru milioane de musulmani la o populație de peste 80 de milioane. Majoritatea acestor musulmani din Germania sunt turci. Turcii n-au avut o tranziție de colonizați ai Germaniei niciodată, n-au fost supușii imperiului german, care abia a existat. Turcii au avut o socializare, în Turcia, de natură laică. Turcii au venit ca beneficiari ai unor avantaje în timpul boom-ului economic din anii '60-'70 și nu au venit încărcați cu frustrările imemoriale ale generațiilor de colonizați. Tot ce spun acum despre turcii din Germania este pe dos în Franța”, a spus Emil Hurezeanu.

„În Franța au venit urmașii celor cu probleme. În secolul al XIX-lea începe marea ofensivă colonială a Franței în Africa arabă și subsahariană. Acolo unde colonistul a pus piciorul au fost probleme. Când a plecat cizma colonistului, urma ei a fost umplută de sânge. Au început marile probleme de identitate ale celor care au rămas. Despărțirea de colonistul francez s-a făcut cu sânge, au fost războaie, au fost tensiuni, au fost traume identitare și în metropolă. Francezii s-au trezit cu coloniștii lor, francezii din Magreb, milioane de oameni au trebuit transplantați”, a spus Emil Hurezeanu.

Citește și: “CreştIslamul”: Noua religie gândită de americani

„Au fost două drame. Când apare boom-ul economic occidental, vin imigranții. Venind din fostele colonii franceze, au fost considerați francezi relativ repede. Acești oameni păstreză limba franceză, păstrează o loialitate emoțională față de valorile Franței, dar s-au despărțit de Franța laică”, a explicat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel