Hunedoara: Depăşiri ale valorilor maxime admise la funingine, după incendiul de la Chişcădaga

Specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Deva au constatat depăşiri ale valorilor maxime admise la funinginea degajată în atmosferă din cauza incediului care a avut loc luni la un depozit de materiale reciclabile situat în apropierea unei fabrici de ciment din localitatea Chişcădaga.

De asemenea, în jurul unităţii economice s-a simţit un disconfort din cauza fumului degajat în atmosferă şi menţinut la joasă înălţime prin prezenţa unui plafon de nori. 'Laboratorul APM Deva a efectuat prelevări de probe în afara incintei, la intervale de 30 de minute. Cea mai mare valoare a fost înregistrată la pulberi în suspensie (funingine, n.red.) cu 0,67 mg/mc, faţă de 0,5 mg/mc, cât este valoarea maximă admisă de lege', a declarat directorul APM Deva, Georgeta Barabaş.

APM Deva va evalua, în următoarele zile, dacă linia de transport şi prelucrare a deşeurilor din depozitul care a ars mai poate funcţiona până la remedierea defecţiunilor cauzate de incendiu. Directorul APM Deva a explicat că deşeurile aflate în depozit - textile, hârtie sau material plastic - sunt folosite în reţeta de preparare a cimentului sub forma unui amestec care intră în instalaţia de coincinerare alături de calcar şi argilă. Ele au un dublu rol: de materie primă şi de combustibil.

Un incendiu a izbucnit luni într-un depozit de materiale reciclabile situat lângă o fabrică de ciment din localitatea Chişcădaga, în apropiere de municipiul Deva, la faţa locului intervenind pompierii militari cu trei autospeciale de stingere şi formaţia de pompieri de pe platforma industrială menţionată. Incendiul s-a manifestat în zona benzii transportoare a deşeurilor, iar focul a cuprins baloţi de deşeuri textile şi plastic, depozitaţi pe aproximativ 300 de metri pătraţi. Pe lângă cele trei autospeciale de stingere, fiecare cu o capacitate de 9.000 de litri de apă, pompierii militari din Deva au deplasat la faţa locului şi o maşină CBRN, autospecială care poate analiza gradul de poluare a aerului, autovehiculul fiind specializat în detectare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel