Hrebenciuc, despre motivul suspendării: Băsescu nu a dat dovadă de înțelepciune

hrebenciuc
hrebenciuc

Traian Băsescu nu a dat dovadă de înțelepciune în atitudinea sa față de USL, astfel s-a ajuns la suspendare, a afirmat, duminică seară la Realitatea TV, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, care consideră că decizia Curții Constituționale privind rezultatul referendumului din 29 iulie a fost ”rea-intenție evidentă a celor șase judecători ai CCR”.

"Dacă președintele Băsescu nu stătea cu bățul în gard, la ce a făcut Guvernul Ponta, nu se ajungea la aceste lucruri. Dacă dădea dovadă de înțelepciune, nu se ajungea la suspendare", a declarat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, susținând că decizia de suspendare a lui Traian Băsescu nu a fost opera unui singur om sau a unui grup, ci ea fost luată la nivelul USL.

De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților a explicat că USL a dat dovadă de bună-credință atunci când a respectat cvorumul, deoarece nu exista problema cvorumului, când s-a luat decizia suspendării. Un exemplu elocvent a fost chiar decizia președintelui interimar Crin Antonescu de a trimite Legea referendumului spre promulgare, pe 17 iulie

"(...) Antonescu putea foarte bine să nu trimită legea la promulgare. Era președinte interimar, putea. Dacă era individ de rea-credință, putea face asta, eu sunt sigur că Băsescu nu ar fi făcut niciodată asta (să trimită legea - n. red.)", a explicat social-democratul, considerând că decizia Curții Constituționale, privind rezultatul referendumului a fost ”rea-intenție evidentă a celor șase judecători ai CCR”, citează Ziare.com.

Despre îndeplinirea cvorumului în plenul Parlamentului la ședința extraordinară de luni, în cadrul căreia se va citi decizia CCR, Viorel Hrebenciuc a susținut că nu este loc de surprize: ”Se citește motivarea CCR, după care se publică în Monitorul Oficial și devine oficială întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni. Normal, n-ar fi probleme cu cvorumul maine", a explicat Hrebenciuc.

Susținând că acțiunile lui Băsescu din perioada crizei, precum anunțarea tăierilor salariale și asumarea lor, nu au avut legătură cu criza, iar discursul președintelui suspendat ”este de o perfidie extraordinară”, deputatul PSD a precizat că România dă o importanță deosebită Bruxelles-ului, însă ”nu acolo se fac jocurile”.

"Este normal ca o țară nou intrată în Uniunea Europeană să se uite la Bruxelles ca la un călăuzitor. Dar jocurile se fac la Berlin, la Paris, la Londra", a notat Viorel Hrebenciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel