Urmărește emisiunea live


Hossu: FMI a cerut Guvernului dezvoltarea economiei, nu modificarea Codului muncii

bogdan hossu
bogdan hossu

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor de la CES, că mesajul Fondului Monetar Internaţional a fost că acesta nu a cerut Guvernului să modifice Codul muncii sau "taxa unică", ci o dezvoltare a economiei, "o îmbunătăţire a reţetei".

"Mesajul FMI este foarte clar: nu a cerut niciodată Guvernului României să facă modificări la Codul muncii, ci a cerut realmente ca lucrurile să aibă o dezvoltare economică normală şi o îmbunătăţire a reţetei. S-a discutat problema că FMI nu a cerut niciodată taxa unică, că este de acord că sistemul de impozitare pe salariu creează deficit la bugetul statului şi trebuie acoperit prin alte modificări", a spus Hossu, citat de Mediafax

Liderul "Cartel Alfa" a mai spus că în cadrul întâlnirii nu s-a discutat în detaliu despre propunerile de modificare a Codului muncii aduse de Guvern sau de partenerii sociali.

Atât reprezentanţii Organizaţiei Internaţionale a Muncii, cât şi cei ai FMI au cerut sindicatelor, la discuţiile care au avut loc la CES, un punct de vedere privind construcţia dialogului social, a adăugat Hossu.

El a precizat că prioritatea sindicatelor este construirea legislaţiei în domeniul muncii, care este oprită de şapte ani, trebuind ca aceasta să fie pusă de acord cu proiectul Codului muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, consideră că, după întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, propunerile aduse de minister Codului muncii "vor trece testul FMI şi al OIM".

Ioan Botiş a declarat că Ministerul Muncii va prelua câteva aspecte din propunerile sindicatelor la modificarea Codului muncii, printre care stagiatura introdusă la debutul în carieră sau reabilitarea angajatului după şase luni.

Ministrul Muncii a susţinut însă că nu renunţă la modificările legate de prelungirea perioadei de probă, a preavizului sau a duratei contractelor pe termen determinat şi nici la propunerea privind aplicarea contractelor colective de muncă la un întreg sector doar dacă este semnat de cel puţin jumătate dintre cei acoperiţi de acest contract.

Botiş a spus că va susţine în faţa FMI, a Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi a Băncii Mondiale modificările aduse de Minister la Codul Muncii.

O misiune FMI - CE a început a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care se va analiza îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi vor fi negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va încheia în data de 8 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel