Horia Georgescu: Mă consult permanent cu Cazanciuc

georgescu la digi24
georgescu la digi24

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, mărturisește că are o relație profesională foarte bună cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. Uniunea Social Liberală cunoaște în ultima vreme o serie de fricțiuni, după ce Cazanciuc a respins un proiect de modificare a Legii ANI, depus la minister de vicepremierul Liviu Dragnea. [caption id="attachment_353792" align="alignleft" width="640"] Foto: captură Digi24[/caption]

”Ne consultăm permanent (Horia Georgescu cu Robert Cazanciuc - n.r). Nu numai din perspectiva raportului pe Justiție (raportul MCV întocmit de Comisia Europeană - n.r), ci și pe alte subiecte care pot necesita opinia noastră juridică în acest sens”, a declarat șeful ANI, luni seara, la Digi24.

În ceea ce privește proiectul de modificare a Legii ANI, Georgescu spune că a fost consultat de ministerul Justiției înainte ca acesta să dea avizul negativ.

El a precizat că are o relație foarte bună și cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care spune ”că duce mai departe lupta anticorupție la aceleași standarde”.

Social-democratul Liviu Dragnea a depus în iulie un proiect de modificare a legii 161/2003, art. 8, lit. F, care, în forma lui actuală, nu le permite edililor, consilierilor sau președinților de consilii județene să dețină funcții în Adunările Generale ale Acționarilor, în cadrul societăților comerciale. Ministerul Justiției, Robert Cazanciuc, nu a aprobat inițiativa lui Dragnea.

Aproximativ 1.200 de edili au fost declarați incompatibili de către ANI în ultima perioadă. Primarii amenință cu proteste și fac presiuni la nivel central pentru rezolvarea situației, existând șansele ca o demitere în masă a edililor să conducă la alegeri anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel