Hochei: NHL - Cupa Stanley, câștigătoare în premieră

Echipa St Louis Blues a cucerit Cupa Stanley pentru prima oară în istoria sa, reuşind să învingă în deplasare, cu scorul de 4-1, formaţia Boston Bruins, în meciul decisiv al finalei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), disputat miercuri seara.

Golurile au fost marcate de Ryan O'Reilly, Alex Pietrangelo, Brayden Schenn şi Zach Sanford pentru învingători, respectiv Matt Grzelcyk.

Blues a obţinut preţiosul trofeu la 49 de ani după ultima sa finală, pierdută fără drept de apel chiar în faţa lui Boston Bruins (0-4).

Hocheiştii din St Louis s-au impus acum cu 4 victorii la 3 în faţa rivalilor din Boston, însă pot să-i mulţumească pentru acest succes portarului Jordan Binnington, autorul a 32 de intervenţii decisive, 12 dintre acesta numai în prima repriză. Goalkeeper-ul canadian, în vârstă de 25 ani, se află la sezonul său de debut în NHL.

Boston Bruins a rămas astfel cu cele şapte titluri de campioană a NHL pe care le are în palmares, ultimul dintre acestea cucerit în 2011.

Titlul de cel mai valoros jucător (MVP) al play-off-ului Ligii nord-americane i-a fost acordat lui Ryan O'Reilly, de la St Louis Blues, care a marcat primul gol al echipei sale în fiecare dintre ultimele patru meciuri ale finalei, precizează Reuters.

O'Reilly a stabilit, totodată, un nou record al francizei de Missouri, cu cele mai multe puncte marcate în play-off-ul unui sezon (23).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel