Urmărește emisiunea live


Hilde Brandl: Ce au învățat pesediștii de la dictatorul Hugo Chavez

"Intenția ministrului Pană de a legifera o cotă de știri pozitive reprezintă un atac direct și fără precedent la adresa libertății presei”, consideră Hilde Brandl, președintele Orgnizației Oamenilor de Afaceri PNL-București. 

"La începutul anilor 2000 eram în Venezuela și am văzut de aproape modul în care Hugo Chavez a eliminat treptat instituțiile democratice ale statului, instaurând un regim dictatorial. În 2009, Chavez a atacat frontal instituțiile media independente, pe care le-a acuzat, ca și doamna Pană, că scriu știri negative care afectează moralul populației", transmite Hilde Brandl, într-un comunicat remis DC News.

Amintește că în România au mai existat astfel de idei, susținute de politicieni precum Adrian Năstase sau Ioan Ghișe, dar că propunerea a fost respinsă de Curtea Constituțională. "Declarația doamnei Pană ne arată tendințele autoritare ale liderii social-democrați, tendințe de neacceptat într-o democrație funcțională", explică liderul PNL.

"De când am intrat în politică, am fost ținta unor numeroase atacuri, de cele mai multe ori nedrepte și mincinoase. Niciodată nu m-am gândit însă că soluția poate fi reglementarea mass-media. Nimeni nu îi poate dicta unui jurnalist ce și cum să scrie. Cred că este dreptul fiecărui jurnalist să scrie sau să spună ceea ce consideră el de cuviință, în funcție de informațiile pe care le deține și de interesul public", arată liberala.

Hilde Brandl amintește că a fost acuzată de unii jurnaliști sau comentatori că în 2015 a avut un salariu de 1.000 de lei pe lună. "În ciuda faptului că am explicat că un om de afaceri trăiește din dividente, nimeni nu a vrut să preia explicația. Mai mult, aceștia au uitat să-l acuze de același lucru și pe Mark Zuckenberg, care și-a fixat la Facebook un salariu de 1 dolar", amintește Brandl.

"O astfel de reglementare ar afecta însă interesul public, deoarece ar încuraja dezinformarea și manipularea publicului", explică liberala.

"Dragi pesediști, lăsați presa liberă! Nu sunteți în Venezuela", transmite Brandl.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel