HIDROELECTRICA a încheiat 2015 cu un profit de peste un miliard de lei

Condițiile hidrologice au fost mai puțin favorabile în 2015 decât în 2014, însă, cu toate aceastea, Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a României, a reușit să mențină profitul brut la peste un miliard de lei. 

"Terminăm anul (2015- n.r.) cu un profit brut de circa un mi­liard de lei, 1,1 mi­liarde de lei", spune Remus Borza, avo­catul care contro­lează Euro Insol, adminis­tratorul judiciar al Hidroelectrica, potrivit zf.ro

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Hidroelectrica a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 3,4 mi­liarde de lei, cu un profit brut de 1,15 miliarde lei şi cu un profit net de 941 milioane de lei. 

"Noi, în 2012 aveam un cost de 184 de lei pe MWh, dar acum am scăzut la 110 lei pe MWh şi am fi mers şi mai jos, spre 78 de lei pe MWh dacă nu aveam anumite „cadouri" din partea Guvernului aşa cum a fost cazul taxei pe stâlp. Am reuşit să ne menţinem profitul chiar dacă producţia a fost în scădere. La fi­nalul anu­lui trecut am înregistrat o pro­duc­ţie de circa 15,9 TWh faţă de cei 18,4 TWh pe care i-am generat în 2014. Cifra de afaceri este sensibil mai mică, dar rezultatele finale ale companiei vor fi comu­nicate după 25 ianuarie", a mai spus avocatul Remus Borza.

Nu același lucru se întâmplă și la alte companii de stat, cum este TAROM, care este în continuă pierdere, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel