EXCLUSIV  HARTA CORUPȚIEI - 120 de țări. Mungiu-Pippidi: Vezi ceva neobișnuit!

Foto: AgainstCorruption.EU
Foto: AgainstCorruption.EU

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a prezentat, EXCLUSIV la DC NEWS, site-ul cu harta prognozei pentru buna guvernare și lupta anti-corupție din 120 de țări.

„Aș vrea să invit lumea pe o prognoză pe care am făcut-o eu. Am construit o prognoză pe website-ul meu www.againstcorruption.eu. Acolo, este o hartă a lumii în care poți să dai click pe 120 de țări și când dai click vezi ceva mai neobișnuit. E și pe site-ul OECD această hartă, ni se face reclamă.

Vezi nu doar cum stă țara respectivă cu corupția, ci și prognoza pentru cum va merge țara în viitor, la anul, peste doi ani, peste trei ani. Ea este făcută practic pe tendințele din ultimii 10 ani plus o metodologie mai complicată făcută de mine”, a transmis Mungiu-Pippidi, la DC NEWS.

În România se stagnează

„Ei bine, la România, din păcate, prognoza mea este că România va stagna. Din țările din jurul nostru, și Bulgaria va fi la fel, și Polonia va fi la fel dacă ne consolează. Doar la Ungaria am prognozat că va da înapoi din punct de vedere al bunei guvernări. Buna guvernare nu este lupta cu corupția, este ce faci după ce câștigi. Așa, te poți lupta o viață să ai o căsnicie fericită, dar scopul este să ai o căsnicie fericită, nu să te lupți pentru ea, așa suntem noi cu corupția”, a adăugat analistul politic.

Lipsește o coaliție cu susținere populară

„Site-ul meu prognozează cum vor sta lucrurile. Un element important de prognoză este dacă există în țara respectivă o coaliție cu mare sprijin popular și cu un program clar care să știe ce este de făcut, care sunt pașii următori ca oamenii să nu mai stea ani de zile în justiție și să nu mai fie verdicte contradictorii etc. Această coaliție cu acest program chiar nu există, dacă cineva venea în alegeri cu programul acesta clar, poate erau niște rezultate mai clare în alegeri decât au fost. Noi n-am avut decât sloganul populist «Fără penali». Acțiunea e bună, dar nu e suficientă și nu văd programul la baza unei coaliții de guvernare”, a conchis Mungiu-Pippidi.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel