Haos în USR. Ghinea: Există nemulțumiți, nu este clar

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat, marţi, că există nemulţumiţi în partid, în perspectiva congresului formaţiunii, pe motiv că nu este clar ce funcţii vor fi ocupate şi cum se face campanie electorală internă.

"Urmează un congres la mijlocul lunii mai, la Cluj-Napoca, şi sunt nemulţumiţi pentru că procesul de dezbatere nu este clar. Nu este clar ce funcţii vor fi ocupate şi cum se face campanie electorală internă pentru aceste funcţii. Avem deocamdată un singur candidat pentru preşedinte, care şi-a anunţat mai demult această intenţie, fără a avea şi un program clar. Totul era o dezbatere normală internă", a afirmat Ghinea, la Parlament. 

El a spus că îi reproşează lui Nicuşor Dan faptul că i-a acuzat de minciună pe colegi, pe Facebook. "Ce îi reproşăm preşedintelui Nicuşor Dan este această ieşire pe pagina sa de Facebook de săptămâna trecută, în care ne-a făcut mincinoşi. Nu este nicio minciună acolo. Dimpotrivă, am demonstrat foarte clar, pe fapte, ce am spus. Şi oricum nu aşa se dezbate, nu este nici colegial, nici înţelept politic să ieşi să acuzi colegii pe Facebook de minciună. A fost o greşeală din partea lui, pe care i-am spus-o şi astăzi la grup, a fost o discuţie interesantă şi o să mergem mai departe cu dezbaterea până la congres", a declarat Ghinea. 

În opinia sa, Nicuşor Dan trebuie să îşi asume politic dacă susţine o anumită viziune la congres. 

"Dintr-o parte se fac propuneri foarte clare, foarte concrete, care ţin de viziunea acestui partid, din cealaltă parte suntem acuzaţi mai degrabă că nu înţelegem noi procesul, că sunt chestiuni tehnice uşor rezolvabile. Nu sunt deloc tehnice, nu a avut loc o discuţie despre viitorul acestui partid, despre chestiuni esenţiale. De pildă, noi propunem referendumuri interne în care toţi membrii cotizanţi să voteze. Această chestiune a fost aruncată la coş cu un fel de: ah, nu vor juriştii de la partid. Ori aşa ceva nu este acceptabil. Preşedintele Nicuşor Dan trebuie să îşi asume politic dacă susţine o anumită viziune sau, dacă nu susţine o anumită viziune, să o respingă, să spună clar astfel încât să ştim ce facem pentru congres", a adăugat Ghinea. 

El a mai spus că "preşedintele pare absent în dezbatere" şi "se mai şi supără când cineva îl critică", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel