Guy Verhofstadt, candidat pentru președinția Parlamentului European

Liderul grupului europarlamentar liberal (ALDE), Guy Verhofstadt, fost premier al Belgiei, și-a anunțat oficial vineri candidatura la funcția de președinte al Parlamentului European.

Desemnat 'referent' din partea Parlamentului European pentru negocierile privind Brexit-ul, Verhofstadt dorește să îi succeadă socialistului german Martin Schulz, care după aproape cinci ani în fruntea PE a decis să revină în politica germană.

În aceste vremuri tulburi, puțin sigure, când Europa este amenințată de naționaliști și de populiști de toate felurile, avem nevoie de vizionari, de mediatori. Mă consider unul dintre ei, a afirmat Guy Verhofstadt, într-o înregistrare video postată pe Facebook și Twitter.

'Sunt convins că disputa dintre cele două mari grupuri politice (PPE și S&D) nu este nici în interesul Parlamentului, nici în cel al Uniunii Europene. Este timpul pentru un candidat cu o capacitate dovedită de a conduce o largă coaliție și care poate uni forțele proeuropene în această instituție, punând mai presus de orice interesul cetățenilor europeni, a adăugat liderul liberal, scrie Agerpres.

Alegerea viitorului președinte al Parlamentului European pentru următoarele 30 de luni va avea loc pe 17 ianuarie la Strasbourg.

Deocamdată în cursa pentru obținerea acestui post s-au mai înscris doi eurodeputați italieni — Antonio Tajani, din partea Partidului Popular European (PPE), și Gianni Pittella, reprezentant al grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel