Guvernul Vlad Filat al Republicii Moldova a căzut

filat
filat

Guvernul Republicii Moldova condus de premierul Vlad Filat a căzut, marți, în urma moțiunii de cenzură inițiată de comuniști. Conform site-ului InProfunzime.md, Guvernul Filat a fost demis cu 54 de voturi "pentru".

Deputații din Republica Moldova au votat, marți, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Comuniștilor împotriva Guvernului condus de către Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Partidul Liberal (PL) a anunțat că nu va vota în favoarea moțiunii de cenzură și că mizează pe reluarea dialogului. Unul dintre liderii PL, Ion Hadarca, a specificat că partidul sau "nu va susține moțiunea și pledează pentru reluarea dialogului".

Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la investitura și poate fi inițiată de cel putin o pătrime din numărul deputaților. Președintele Traian Băsescu și-a exprimat, luni, speranța ca Republica Moldova să nu intre într-un derapaj politic prin adoptarea moțiunii de cenzură impotriva Guvernului. El este de părere că un astfel de derapaj ar face foarte mult rău cetățenilor și nu neaparat politicienilor din R. Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel