Guvernul, în fața crizei energetice. Chirieac: Bine că se dă OUG pentru a se majora salariile unor funcționari din ministere cu încă 50%...

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre măsurile Guvernului României în ceea ce privește criza energetică în curs.

În cadrul emisiunii lui Niels Schnecker, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre creșterea prețurilor la energie în România și în alte țări europene. Moderatorul a dat exemplul altor Guverne, care iau în calcul inclusiv măsuri de naționalizare, punctând faptul că Executivul de la București a făcut o plafonare a prețurilor la furnizori în loc de producători. 

„Negociatorii, negustorii de energie, care au luat energia la prețuri de nimic de la întreprinderile de stat, o vând furnizorilor foarte scump, iar aceștia nu au mai primit compensațiile de la stat. La noi, când e vorba de întreprinderea statului, se fură ca în codru, se jefuiește de-a dreptul. Un șef de la o companie de stat are un venit anual cu 50% mai mare decât al președintelui Joe Biden“, a spus Bogdan Chirieac.

Guvernul a mărit salariile funcționarilor cu 50%, prin OUG

Niels Schnecker a întrebat, ulterior, care va fi situația firmelor românești și a economiei țării, care, la rândul ei, merge tot pe gaz și energie electrică.

„Cu firmele știm ce s-a întâmplat, s-au majorat taxele și impozitele. PSD-ul a hotărât să le majoreze taxele și impozitele, iar PNL-ul a închis ochii. Asta se va întâmpla cu economia românească. În rest, nu interesează pe nimeni că se mai închid marii consumatori de energie și gaz care, totuși, produc pentru export, produc pentru agricultură, cum e Azomureș. Acum are alt nume, fiindcă e o firmă elvețiană care întreține, dar s-a închis anul trecut, fiindcă nu avea gaz. Și Alro Slatina, care nu e supusă sancțiunilor, deoarece nu sunt numai ruși acționari acolo, la fel. Nu au avut energie, așa că au închis și asta a fost.

În același timp, bine că se dă ordonanța de urgență, absolut necesară, urgență era, pentru a se majora salariile unor funcționari din ministere cu încă 50%. Asta era absolut necesar acum... Din taxele și impozitele, birurile suplimentare puse la privați, se plătesc niște funcționari care, printre altele, nu au reușit până acum să scrie ghidurile pentru fondurile europene pe 2021-2027“, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Criza energetică. Oficialii din Elveția le recomandă cetățenilor să-și facă stocuri de lumânări și lemne de foc

Comisia Federală de Electricitate din Elveția a spus că se așteaptă la întreruperi de curent în timpul iernii. „Păstrați suficiente lumânări și lemn de foc”, se spune în apelul către public.

În Germania, a fost făcută o listă cu lucrurile de care trebuie să fie necesare în timpul unei pene de curent și s-a afirmat că materiale precum lumânările, hainele și sobele de camping ar trebui să fie pregătite.

Lumânări și lemne

Vești similare au venit din Elveția, Werner Luginbühl, președintele Comisiei Federale pentru Electricitate a țării, a cerut publicului să se aprovizioneze cu lumânări și lemne.

„Toată lumea ar trebui să se gândească ce să facă în cazul unei pene de curent”, a spus el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel