Guvernul ar sărăci Clujul cu 28 milioane de euro. Boc, DECIZIE

Emil Boc susține că, din cauza Guvernului, Clujul va pierde 28 de milioane de euro. 

”Am decis să propun Consiliului Local aprobarea aceluiași nivel al impozitelor și taxelor locale ca și în anul 2017. Nu consider că este corect ca iresponsabilitatea fiscală a Guvernului să fie platită de cetățenii orașului nostru”, a spus Emil Boc, potrivit presei locale. 

El a adăugat că pierderea a 28 de milioane de euro rezultă din diminuarea cotelor din impozitul pe venit care revin municipiului.

[citeste si]

”Pâna în 2018, municipiului Cluj-Napoca îi revenea un procent de 41,7% din cota de 16% care se plătea de către toți salariații din oraș. Pentru a se păstra aceeași sumă de bani ca în 2017, trebuia ca această cotă de 41,7% sa fie majorată la cel puțin 60%, însă s-a majorat de la 41,7 la doar 43,3%. Concret, diferența de 28 de milioane de euro înseamnă o pierdere directă la bugetul municipiului Cluj-Napoca, pierdere care reprezintă o treime din bugetul de investiții. Dacă situația va rămâne așa cum se prefigurează, Clujul va pierde în fiecare an echivalentul unei săli polivalente realizate cu TVA plătit”, a spus Emil Boc.

Primarul a mai precizat că acest lucru afectează grav politica de investiții a municipiului pentru anul 2018 și de aceea a făcut un apel în primul rând la parlamentarii de Cluj cărora le-a transmis o propunere de amendament la Legea Bugetului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel