Guvern: MDRT preia Cazinoul din Constanţa

chiru_cazino_Cazinoul_Constanta
chiru_cazino_Cazinoul_Constanta

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind preluarea Cazinoului din Constanţa de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

„Ministerul Dezvoltării va reface cazinoul, pentru că am dorit ca acest obiectiv să rămână în proprietatea statului. Primarul Constanţei putea să refacă acest monumdent pentru că are la dispoziţie fonduri europene în valoare de 93 milioane de euro, din care doar 23 la sută au fost accesate. Sperăm să nu fie cazul să preluăm şi alte monumente la Ministerul Dezvoltării pentru a fi refăcute prin Axa 5 a Programului Operaţional Regional, dar dacă va fi cazul vom face acest lucru“, a explicat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, după şedinţa Executivului de miercuri.

Pe 24 august, consilierii locali ai municipiului Constanţa au decis transferarea Cazinoului din administrarea municipalităţii în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru ca imobilul să fie reabilitat, iar apoi clădirea să fie din nou trecută în domeniul privat al administraţiei locale, informează Agerpres.

În luna mai a acestui an, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că administraţia locală intenţionează să vândă Cazinoul după ce investitorul israelian care l-a concesionat în 2007 a renunţat la investiţie din cauza crizei economice, deşi a cheltuit 2 milioane de euro prin începerea reabilitării clădirii respective.

Informaţia dată de Radu Mazăre a stârnit discuţii contradictorii, iar, ulterior, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că nu este de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Constanţei, care vizează vânzarea Cazinoului, anunţând apoi intenţia MDRT de a prelua clădirea pentru a o repara, iar apoi să fie redată comunităţii locale.

În anul 2007, Cazinoul din Constanţa a fost dat în concesiune de administraţia locală, pentru 49 de ani, companiei israeliene Qeenco Leisure International, operator internaţional ce deţine cazinouri de lux în întreaga lume, fiind singura firmă interesată de acest obiectiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel