Cozmin Gușă îl desființează pe Traian Băsescu după Congresul MP

Consultantul politic Cozmin Gușă a afirmat sâmbătă, după discursul lui Traian Băsescu de la Congresul MP, că fostul președinte "este un politician zero-barat, care a avut o sală plină de aplaudaci".

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Cozmin Gușă l-a catalogat pe Traian Băsescu drept un politician "zero-barat", care nu a realizat mai nimic în viața sa politică de până acum.

"(...) Vreau să pun și eu o etichetă, nu sunt atât de bun la pus etichete, apropo de preluatul tututor, dar asta cred că este eficientă. Dacă îți spuneam că este spectaculos public și ia aplauze, că este sau nu înconjurat de blonde, din punct de vedere politic, Traian Băsescu este penibil. Este practic politicianul zero-barat. În discursul său, pe care-l comentez acum exemplificând cu zero-barat, ne-a vorbit de faptul că a fost ministrul Transporturilor atâtea mandate. N-a făcut nimic și astăzi infrastructura României este calamitate, deci, în mod sigur, și el, alături de ceilalți, este zero-barat la capitolul transporturi.

Ne-a spus apoi că a fost primarul Bucureștiului, ales și reales. Alături de ceilalți primari, dar mai ales el, la cum arată astăzi Bucureștiul și la cât de greu ne descurcăm, la cât de mari sunt costurile, la cât de scumpă e încălzirea și la cum sunt blocajele în circulație, este evident că și la capitolul București, Băsescu este zero-barat.

Dacă ne referim la mandatele lui de politician la vârf și de președinte de partid, respectiv președinte al României, atunci putem să le luăm în felul următor:

La capitolul PD înghițit de PNL, Băsescu este zero-barat, pentru că partidul condus de el și dus în atâtea victorii nu a rezistat cu identitatea sa după ce a plecat el de acolo și s-a topit în alt partid. Deci, influența lui Băsescu, din punct de vedere simbolic, a fost zero-barat.

Dacă ne referim la reforma politică per ansamblu din ultimii zece ani, așa cum ar fi trebuit să o dirijeze un președinte al României care tot se sperie că-i atacăm mandatul în analiză, ne dăm seama, uitându-ne cum arată România politică astăzi, că, sub mandatul său, România politică a fost calamitate. Dacă înainte de Băsescu existau și politicieni corupți și politicieni inteligenți, nu știm care era proporția, astăzi, după mandatele lui Traian Băsescu, nu mai există decât politicieni corupți. Deci, și în materie de reformă politică, cu al său vot uninominal pe care acum îl regretă tardiv, Traian Băsescu este zero-barat", a declarat Cozmin Gușă.

[citeste si]

Potrivit consultantului politic, fostul președinte al României ar avea toate șansele din lume la funcția de primar al Capitalei, așa cum se întâmplă de obicei cu politicienii "zero-barat".

"Orice politician zero-barat are foarte multe șanse astăzi, dacă ne uităm cine a câștigat alegerile în ultima vreme, dacă ne uităm și la experimentul Oprescu, dacă ne uităm și la alți oameni care ajung în funcții alese, este limpede că un politician zero-barat are șanse să fie ales. El nu are șanse să rezolve nimic.

Iar capitolul cel mai important, cel de politică externă, pe care l-a invocat mai devreme, este cel mai mare și mai important eșec al lui Traian Băsescu zero-barat, pentru că acest Traian Băsescu zero-barat și-a bătut joc de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. El nu a reușit să genereze o reacție de compatibilitate cu instituțiile din SUA. Doar anumite instituții ale statului, în special SRI și DNA, au reușit să aibă, totuși o releație de compatibilitate cu omoloage din SUA, ceea ce este mult prea puțin pentru un stat. Președinția României, politicul, Guvernul României, alte instituții sunt total decupate de partenerul strategic, lucru pe care noi îl rezimțim astăzi și asta era în responsabilitate lui Traian Băsescu, care a preferat să se distreze singur.

Traian Băsescu a început să ne evoce fel de fel de înțelegeri cu Barack Obama, care nu sunt exemplificate în România prin rezultate, Barack Obama, la rândul său, un politician foarte slab pentru SUA. Obama este un Băsescu mai disciplinat și fără problemele de minciună pe care le are Traian Băsescu", a mai spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel