Grupul auto francez PSA va începe să producă în Slovacia baterii pentru automobile hibride şi electrice

Grupul auto francez PSA, proprietarul mărcilor Peugeot, Citroen şi DS, va începe să producă baterii pentru automobile hibride şi electrice la uzina sa de la Trnava, Slovacia, dar intenţionează să extindă această activitate şi la alte facilităţi de producţie ale grupului, a declarat vineri directorul industrial de la PSA, Yann Vincent, transmite Reuters. 

"De îndată ce volumele vor fi mai consistente, vom avea o rentabilitate care ne va permite să extindem asamblarea bateriilor şi la alte uzine", a declarat Yann Vincent cu ocazia unei vizite la uzina de motoare a PSA de la Trémery (estul Franţei). Referindu-se la alte posibile uzine care ar putea să găzduiască producţia de baterii, Yann Vincent a menţionat uzina de la Vigo, Spania. 

În prezent, grupul PSA cumpără modulele de baterii de la producătorul sud-coreean LG şi de la cel chinez CATL



Yann Vincent a mai spus că grupul PSA mizează pe dezvoltarea de noi activităţi care au legătură cu automobilele electrice (asamblarea de baterii, motoare electrice şi cutii de viteze electrificate) care să compenseze pentru scăderea cererii pentru activităţile tradiţionale, precum automobilele diesel şi cutiile de viteză manuale. În acest context, Peugeot se aşteaptă ca uzina de la Tremery să producă aproximativ 1,7 milioane de motoare în acest an, comparativ cu 1,8 milioane de motoare anul trecut, din cauza scăderii cererii pentru automobilele diesel, care vor reprezenta în continuare două treimi din producţia realizată în 2019 de această uzină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel