Grindeanu, despre ieșirea lui Sebastian Ghiță din țară: E clar că...

Sorin Grindeanu a afirmat referindu-se la modul în care Sebastian Ghiţă şi Omar Hayssam au părăsit România, că este "clar că a fost o disfuncţionalitate" pe care Poliţia de Frontieră "trebuie să o regleze". 

Întrebat după o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cum a ieşit Sebastian Ghiţă din România, şeful Executivului a răspuns: "Nu doar Sebastian Ghiţă a reuşit să iasă". 

Totodată, la afirmaţia unui reporter că Sebastian Ghiţă avea interdicţie de a părăsi ţara noastră, Grindeanu a menţionat: "Ştiu lucrul ăsta. (...) Asta e o treabă de îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu şi e clar că a fost o neîndeplinire, nu cred că doar din partea Poliţiei de Frontieră, ca să fim cât se poate de corecţi". 

În timpul declaraţiei premierului Grindeanu referitoare la interdicţia lui Ghiţă de a părăsi ţara, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns: "Şi asta ar trebui stabilit". 

Pe de altă parte, şeful Guvernului a precizat că nu a întrebat în timpul vizitei de lucru pe care a avut-o marţi la MAI cum au ieşit din ţară Sebastian Ghiţă şi Omar Hayssam. "N-am întrebat astăzi cum a ieşit Sebastian Ghiţă sau cum a ieşit Omar Hayssam. (...) Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din ţară, cred. Dar e clar că a fost o disfuncţionalitate şi atunci şi în alte dăţi, disfuncţionalitate pe care cei de la Poliţia de Frontieră, (...) dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie să o regleze, să-şi îmbunătăţească activitatea, să nu mai avem cazuri de acest tip", a spus Grindeanu. 

Întrebat dacă se impun sancţiuni în cazul plecării din ţară a lui Ghiţă, Grindeanu a răspuns: "Aşteptăm raportul comisiei pe care ştiu că îl aşteaptă (...) şi doamna ministru". 

Pe de altă parte, şeful Executivului a refuzat să comenteze decizia instanţei din Serbia de a-l elibera din arest pe Sebastian Ghiţă. 

"Mă puneţi să discut despre sentinţele din Serbia. (...) Cred că nici domnul ministru al Justiţiei din România nu este în postura să comenteze sentinţe din altă ţară. Sigur că ne aşteptam să avem procedurile mai rapide şi asta e aşteptarea noastră, e normal, având în vedere toate acuzele pe care le are statul român la adresa domnului Ghiţă. Dar acea sentinţă din Serbia (...) nu e normal să o comentăm", a mai afirmat Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel