Google a primit 70.000 de cereri de ștergere de linkuri

google
google

Google a primit 70.000 de cereri de ștergere de linkuri privind internauți europeni de la 30 mai, dată la care motorul de căutare a început să aplice 'dreptul de a fi uitat', așa cum a dispus Curtea Europeană de Justiție (CEJ), relatează AFP, citat de Agerpres.


Cu un vârf în prima zi, când Google a primit peste 12.000 de solicitări, numărul cererilor "s-a stabilizat în prezent la o medie de aproximativ 1.000 pe zi în Europa" și "a depășit 70.000 de cereri în total între 29 mai și 30 iunie 2014", a precizat motorul de căutare.

VEZI ȘI: Google aplică ”dreptul de a fi uitat”

Google a primit cereri de peste tot din Europa, o mai mare proportie fiind din Germania si Marea Britanie. Compania spune ca analizeaza fiecare cerere in parte, astfel incat sa vada daca nu vorbim de continut care e important si relevant pentru publicul larg. 

«Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații » afirmă oficialii Google. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel