Giurgiu: În judeţ vor fi amenajate 245 de secţii de votare - sediul BEJ va funcţiona în clădirea Prefecturii

În judeţul Giurgiu vor fi amenajate 245 de secţii de votare la alegerile prezidenţiale, sediul BEJ va funcţiona în clădirea Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu iar primarii au emis dispoziţiile pentru stabilirea locurilor speciale pentru afişajul electoral şi amplasarea de panouri electorale.

"În judeţul Giurgiu vor fi amenajate 245 de secţii de votare, dintre care 48 în municipiu, au fost făcute verificări şi fiecare secţie de votare are acoperire la internet şi cu informaticieni", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, Alina Mateciuc.

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, organizarea alegerilor prezidenţiale a început cu constituirea comisiei tehnice pentru coordonarea activităţilor privind organizarea alegerilor pentru preşedintele României.

Preşedintele Tribunalului Giurgiu a desemnat membrii Biroului Electoral Judeţean, respectiv, trei judecători, a fost stabilit sediul BEJ, care va funcţiona în clădirea Prefecturii, la parter, la camera 10 şi, prin ordinul Prefectului a fost confecţionată ştampila biroului electoral şi predată preşedintelui BEJ Giurgiu.

"De asemenea, a fost solicitată primarilor emiterea dispoziţiilor prin care să fie stabilite locurile speciale pentru afişajul electoral şi amplasarea de panouri electorale la aceste locuri", a declarat prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu.

Până acum a avut loc şi o primă instruire a primarilor cu Instituţia Prefectului şi le-au fost aduse la cunoştinţă toate activităţile conform calendarului şi va urma o nouă instruire împreună cu AEP, Poliţia, Jandarmeria şi toţi factorii implicaţi în procesul de alegeri.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a BEJ Giurgiu, Cristina Dragomir, joi, 10 octombrie, va urma o nouă şedinţă de instruire a primarilor şi până acum "nu au fost depuse la sediul BEJ contestaţii sau sesizări privind organizarea alegerilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel