EXCLUSIV  Gigel Lazăr, discuţie cu Carmen Dan: M-a surprins

Carmen Dan
Carmen Dan

Gigel Lazăr, directorul CIADO - Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului România, a comentat, pentru DCNews, rezultatele discuţiilor purtate, luni, cu conducerea Agenţiei Naţionale Antidrog şi problemele care au fost identificate în implementarea proiectelor de prevenire a consumului de droguri. 

Directorul CIADO a scos în evidenţă faptul că a fost identificată o problemă legată de modalitatea de finanţare a proiectelor de către ANA (Agenţia Naţională Antidrog), referitoare la procente şi modalitatea de decontare a cheltuielilor.  

"Noul director al ANA este un tip foarte cerebral. După ce am sesizat o problemă legată de finanţarea proiectelor, el a spus că trebuie modificat totul pentru ca ONG-urile să aibă o participare de 10% la proiecte iar celelalte 90% să fie alocate pe bază de documente justificative. Nu poţi pune ONG-urile să plătească, pentru că aceasta ar însemna că ele finanţează Agenţia. 

Partea juridică şi financiară a Agenţiei, după părerea mea, lasă de dorit: pe ei îi interesează stabilitatea banilor, acea chestie ilogică prin care să consideri că ONG-urile fură banii şi fug cu ei, când de fapt noi discutăm de operativitatea plăţilor pentru nişte proiecte destinate copiilor, tinerilor. 

"Apreciez deschiderea de care a dat dovadă Carmen Dan"

Apreciez şi m-a surprins plăcut faptul că, după ce i-am transmis doamnei Carmen Dan situaţia, a promis că mâine îl va invita pe directorul Agenţiei Naţionale Antidrog la o discuţie pentru a-i explica ce înseamnă această opoziţie a aparatului tehnic al agenţiei. I-am comunicat doamnei ministru pe WhatsApp şi dânsa foarte rapid ne-a răspuns pozitiv. Apreciez deschiderea de care a dat dovadă.  

Noi, CIADO, avem zeci de proiecte derulate cu administraţia publică şi nu s-a întâmplat niciodată să vedem această situaţie prin care ONG-urile să pună 70%, statul 30% şi abia după ce se termină proiectul o autoritate să spună dacă face sau nu deconturile. Păi de unde să aibă ONG-urile atâţi bani?", a mai afirmat directorul CIADO. 

Vezi şi: Iohannis, demers de ultimă oră. Dide, victorie: Am reușit!

Uită-te primul la iPhone XI. Când va fi lansat (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel