Urmărește emisiunea live


Germania - Dezbatere în Bavaria pe tema nudităţii în public

Temperaturile deosebit de ridicate au încins spiritele în oraşul german München unde se poartă discuţii aprinse cu privire la dreptul femeilor de a sta la bustul gol în locurile publice, relatează miercuri AFP.

Controversa, menţionată în ediţia de miercuri a cotidianului Süddeutsche Zeitung, a debutat weekendul trecut.

Mai mulţi angajaţi ai unei companii de pază cu care municipalitatea are contract le-au cerut femeilor cu piepturile dezgolite aflate pe marginea râului Isar să se acopere. Acestea au refuzat şi, în plus, s-au bucurat de susţinerea altor persoane de sex feminin prezente la faţa locului, care şi-au dat jos hainele "din solidaritate".

Agenţii companiei de pază au solicitat intervenţia poliţiştilor care, la rândul lor, au reamintit femeilor, în zadar, interdicţia privind nuditatea în locurile publice, cu excepţia zonelor pentru nudism, semnalate corespunzător.

În München există şapte zone, printre care mai multe situate de-a lungul râului Isar, identificate drept locuri unde autorizat nudismul.

Dezbaterea a luat o întorsătură politică în capitala catolică a landului federal Bavaria, unde au fost prognozate miercuri temperaturi maxime de 35 de grade. Verzii au lansat dezbaterea în consiliul municipal în vederea clarificării regulilor.

"Este de neînţeles faptul că bărbaţii au voie să stea la bustul gol, dar nu şi femeile", a denunţat Dominik Krause, liderul ecologiştilor în consiliului municipal.

Uniunea Creştin-Socială (CSU), partidul de dreapta la putere în Bavaria, a fost de altă părere şi a depus miercuri o moţiune de urgenţă prin care a solicitat purtarea costumelor de baie care acoperă în totalitate principalele organe sexuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel