Germania cere Rusiei să oprească războiul din Ucraina, după conversația lui Scholz cu Putin

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

După discuția pe care Olaf Scholz a avut-o cu Vladimir Putin, Guvernul Germaniei a cerut din nou Federației Ruse să oprească atacul din Ucraina.

Guvernul Germaniei a reiterat, vineri seară, apelul adresat Rusiei de a opri intervenţia militară din Ucraina, la câteva ore după conversaţia cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele Vladimir Putin.

"Războiul din Ucraina trebuie să înceteze", a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, potrivit postului RTL.

"Sunt şi mulţi cetăţeni ruşi care consideră că acesta nu este războiul lor, ci este un război fals al preşedintelui ţării", a subliniat Annalena Baerbock, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele Uniunii Europene.

Putin a vorbit despre o nouă rundă de negocieri

Anterior, Guvernul de la Berlin a transmis că Olaf Scholz, cancelarul german, a discutat vineri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.

"Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", a anunţat Guvernul de la Berlin într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX. "Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.

Kremlinul a confirmat că preşedintele Vladimir Putin i-a transmis cancelarului Olaf Scholz disponibilitatea continuării negocierilor cu Ucraina. De asemenea, Vladimir Putin i-a cerut liderului german facilitarea evacuării cetăţenilor străini aflaţi în Ucraina, scrie Mediafax.

Geoană: Aud o discuție despre ruși care tot revine. Vă spun un lucru care sper să închidă pentru totdeauna această conversație

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat la B1 TV, la emisiunea „Bună, România“, undea a vorbit despre importanța NATO pe Flancul Estic și rolul de contracarare a acțiunilor Federației Ruse în regiune:

„România este o țară cu o relevanță strategică excepțională în NATO și este o ancoră în zona Mării Negre pentru noi. E un lucru care determină cota de piață a României să fie la nivelul cel mai înalt din istoria națiunii noastre. În al doilea rând, existau întrebări în mediul public, dar și în mentalul nostru colectiv, în amintirile noastre istorice, dacă nu cumva Occidentul va face, pe deasupra capului nostru, un angajament cu Rusia, să fim din nou vânduți la ruși. Mai țineți minte discuția asta? Era relativ recentă.

Un lucru care sper să închidă pentru totdeauna această conversație din mediul public românesc este că nu am văzut niciodată SUA, Canada și aliații europeni mai uniți și mai solidari decât acum. A vrut Putin să nu aibă NATO la granițele sale? O să aibă NATO în România și în Flancul Estic cum nu a fost niciodată prezență militară NATO. Sunt niște plusuri pentru România. Ca relevanță și ca influență strategică, pot să spun, cu mândrie, pentru că de o viață fac treaba asta, că România este astăzi mai respectată și mai influentă din punct de vedere strategic decât oricând în istoria națiunii noastre“, a precizat Mircea Geoană (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel