Georgică Cornu, regele asfaltului din Banat, reținut pentru 24 de ore

Omul de afaceri, Georgică Cornu, a fost  reținut, vineri dimineața, pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, după audieri care au durat toată noaptea, informează pressalert.ro.

Vineri dimineața, DIICOT Timișoara a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele omului de afaceri Georgică Cornu, dar și  pe numele lui Mihai Zaharia, liderul clanului Mihai de la Strehaia. 

Georgică Cornu, supranumit regele asfaltului din Banat, membri ai mafiei ţigăneşti a facturilor de la Strehaia şi alţi complici sunt suspecţi într-un dosar de  evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la  peste 60 de milioane de lei.

Ancheta în acest dosar a fost începută de DIICOT Timişoara în 2012, după ce un fost contabil al regelui asfaltului din Banat l-a denunţat, susţinând că înşeală statul prin metoda factura – pentru a nu plăti taxe la bugetul de stat, în contabilitatea firmei erau înregistrate facturi emise pe bandă rulantă de către firmele deţinute de ţiganii de la Strehaia.

Documentele erau înregistrate în contabilitate, banii livraţi în conturile mafiei facturilor, ulterior fiind scoşi şi returnaţi după reţinerea unui comision.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel