George Simion și Codrin Ștefănescu, protest simultan la Ambasada Austriei după ce România a fost respinsă în Schengen

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

George Simion și Codrin Ștefănescu vor avea miting simultan la Ambasada Austriei după ce România a fost respinsă în ceea ce privește aderarea la Schengen.

George Simion, liderul AUR, și Codrin Ștefănescu, președintele APP, au anunțat protest la Ambadasa Austriei, vineri, la ora 18.00. Vorbim practic de două mitinguri organizate separat de acești doi lideri politici. 

„Vă informăm că, astăzi, 9 decembrie, la ora 18.00, Alianța Pentru Patrie va protesta în fața Ambasadei Austriei la București! Vom spune clar cum am fost tratați, câți bani câștigă anual firmele austriece din România și ce “profituri” declară aceste companii, în totală bătaie de joc, și cum suntem exploatați cu cinism.

Vă rog pe dumneavoastră, presa curajoasă, pe membrii A.P.P, pe toți susținătorii partidului și pe românii curajoși care s-au săturat de minciunile și bătaia de joc a străinilor față de România și pe toți cei care sunt afectați, în urma acestei situații umilitoare, să ne fiți alături.

Este foarte important să fim uniți, hotărâți și să dăm un mesaj clar și răspicat dreptei europene: Nu vă mai acceptăm modul în care vă comportați cu noi!Români patrioți, iubitori de țară, ne vedem în fața Ambasadei Austriei, la ora 18.00! Veniți la protest să dăm un prim răspuns, așa cum merită autorităților austriece!", a anunțat Codrin Ștefănescu.

De asemenea, și George Simion protestează cu partidul său

Alianța pentru Unirea Românilor anunță organizarea unui protest public vineri, 9 decembrie, ora 18.00, în fața Ambasadei Austriei la București din București, strada Dumbrava Roșie, numărul 7.

La acțiune vor participa liderul AUR, George Simion, parlamentari, membri și simpatizanți ai partidului. 

 

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a afirmat vineri că regretă „extrem de mult” veto-ul opus de ţara sa

 

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a afirmat vineri că regretă „extrem de mult” veto-ul opus de ţara sa faţă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, transmite agenţia austriacă APA.

Austria se află, într-adevăr, într-o situaţie deosebit de dificilă din cauza afluxului de refugiaţi şi migranţi, „însă legătura, conexiunea dintre aceste probleme şi aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, trebuie să mărturisesc că, din păcate, nu o văd”, a spus Van der Bellen vineri.

„Nu văd cum această blocare a aderării României schimbă în vreun fel situaţia în Austria', a subliniat preşedintele federal într-o conferinţă de presă cu prilejul unei vizite în Slovenia.

Van der Bellen se aşteaptă ca economia austriacă să plătească un preţ din cauza acestei decizii. Pe de o parte, ea ar putea să afecteze turismul intern dacă vor sosi mai puţini turişti din România. Pe de altă parte, Austria este activă cu investiţii directe considerabile în România, a evidenţiat preşedintele.

„Vom vedea cum vor reacţiona consumatorii români la această evoluţie”, a spus preşedintele austriac. „Un preţ economic este, după părerea mea, inevitabil”, a subliniat Van der Bellen, care a candidat cu susţinerea Verzilor.

De altfel, aceştia, parteneri în coaliţia de guvernare de la Viena, nu sprijină decizia ministrului de interne Gerhard Karner (Partidul Poporului, ÖVP).

„Vicecancelarul (Werner Kogler, Verzii, n.red.) a spus deja în mod clar că noi nu am sprijinit veto-ul Austriei”, a declarat ministrul justiţiei, Alma Zadic (Verzii), vineri la Bruxelles.

„Pentru noi este vorba, înainte de toate, despre o soluţie europeană, primul pas spre această soluţie este, desigur, aderarea Croaţiei, iar Bulgaria şi România aparţin familiei europene şi, în interiorul familiei europene, libertatea de mişcare este scrisă cu majuscule”, a afirmat Zadic.

Ea s-a arătat încrezătoare că „vom găsi foarte curând, foarte rapid o soluţie europeană”, adaugă APA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel