George Copos, anunțul făcut în acestă dimineață. A vândut...

George Copos a decis să vândă 94,8 la sută din acțiunile deținute la  Fabrica de motoare electrice ANA Imep către japonezii de la Nidec Corporation, companie producătoare de motoare electrice, informează zf.ro.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Nidec Corporation, companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia şi listată la New York Stock Exchange (NYSE: NJ, cod 6594), a preluat 94,8% din acţiunile ANA Imep.

Proprietarii ANA Imep au ales să vândă pachetul majoritar către Nidec Corporation având în vedere calibrul internaţional al acesteia, precum şi potenţialul excepţional de creştere a societăţii în viitor, potrivit oficialilor companiei.

"Nidec intenţionează să facă investiţii substanţiale în vederea creşterii capacităţii de producţie actuale a fabricii. Mai mult decât atât, Nidec intenţionează să dezvolte ANA Imep şi ca centru de inginerie şi de servicii centralizate. Pe parcursul ultimilor 20 de ani, de la momentul preluării ANA IMEP în 1996, proprietarii au investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea capacităţii sale de producţie şi de performanţă". Printre clienţii ANA Imep se numără Indesit, Whirlpool, Vestel.

[citeste si]

Copos ar fi putut încasa pe fabrica Ana Imep 40-60 de milioane de euro dacă ar fi vândut-o în 2006 americanilor de la Emerson, însă acum valoarea s-a redus având în vedere scăderea afacerilor. Omul de afaceri a refuzat însă oferta primită atunci, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel