General Motors, vânzare Opel. Acțiunile ar putea crește cu 35 %

 Preţul acţiunilor General Motors (GM) ar putea creşte cu 35% dacă va reuşi să-şi vândă cu succes subsidiara europeană Opel şi se va concentra pe pieţele sale prospere din China, America de Nord şi America Latină, au estimat luni specialiştii publicaţiei financiare Barron's, transmite Reuters. 

Săptămâna trecută, PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroen şi DS) a anunţat că explorează posibilitatea preluării Opel, care înregistrează de câţiva ani pierderi. 

Dacă tranzacţia se va finaliza, GM ar putea obţine un miliard de dolari în numerar, susţin analiştii Barron's. 

Activităţile europene ale General Motors au provocat pierderi de 15 miliarde de dolari începând din 2000 şi până în prezent. Deprecierea lirei sterline, după votul în favoarea Brexit, a anulat speranţele referitoare la o revenire pe profit în 2016 astfel că, anul trecut, această divizie a înregistrat pierderi de 257 milioane de dolari. 

În urma vânzării Opel, GM ar putea obţine anual un flux de numerar suplimentar de aproape un miliard de dolari, în plus faţă de câştigurile imediate rezultate în urma tranzacţiei, se arată în raportul Barron's. 

De asemenea, investitorii ar putea achiziţiona acţiuni GM deoarece vânzarea ar demonstra angajamentul directorului general Mary Barra de a se concentra pe afacerile profitabile. 

În prezent, acţiunile GM se tranzacţionează la Bursa de la New York la aproximativ 37 de dolari, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel