GDS-Lazăr, premiu retras. Chirieac: Acest lucru stă în spatele deciziei

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia GDS de a-i retrage premiul lui Augustin Lazăr.

"O minimă inteligență şi un minim bun simţ, asta stă în spatele acestui comunicat. Spre deosebire de Societatea Timişoara - unde e doamna Brîndușa Armanca, slujitor destoinic al sistemului - s-a mers până la capăt, din acest moment, anulându-se Societatea Timişoara. GDS s-a oprit în ultima clipă. GDS are multe calităţi şi multe defecte. Printre altele, acelea că are puncte de vedere pe care nu le poţi ignora. Poţi să fii de acord cu GDS, poţi să nu fi de acord. Dar ei reprezintă un reper şi au 30 de ani vechime.

În momentul în care îi dai un premiu lui Augustin Lazăr, în acel moment anulezi GDS, la fel cum a făcut-o Societatea Timişoara. GDS este un reper anticomunist, aşa cum era şi Societatea Timișoara. Acum, mă rog, e un sistem, o conducere. Dar peste 2 ani, peste 5 ani, se vor mai schimba lucrurile. Aţi văzut că s-au schimbat şi în România. Această pată neagră ar fi rămas pe istoria GDS. Totuşi, cu 24 de ore înainte, se opreşte şi spune NU. Nu poţi să-i dai premiul unui om care poate nu a fost torţionar, dar a fost sluga credincioasă a sistemului comunist, în cea mai cumplită zonă a sa, aceasta a deţinuţilor politici. Trebuie salutat gestul GDS", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și: Lovitură pentru Augustin Lazăr. GDS i-a retras premiul

"S-au făcut mari presiuni"

"În ultima clipă, GDS refuză să fie şters de pe harta morală a României. Presupun că s-au făcut mari presiuni şi acolo ca GDS să dea premii procurorilor. Totuşi, au mai făcut-o, cu doamna Kovesi. Au nişte antecedente nefaste, în ultima vreme. Dar se opreşte. Este un lucru îmbucurător!", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel