Funeriu către elevi: Dacă veţi căuta pe Google, veţi vedea că eu nu am 11 clase

Funeriu remaniere
Funeriu remaniere

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a atras atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă pentru elevi cultura de tipul "copy-paste", subliniind importanţa existenţei unui sistem tehnologizat în unităţile de învăţământ.  'Presa ştiţi bine că spune că am 11 clase, aşa că nu e bine să spuneţi că sunt specialist', le-a spus Funeriu elevilor. "Dacă veţi căuta pe google, veţi vedea că eu nu am 11 clase", a mai spus Funeriu.

"Ar fi extrem de grav să ne transformăm într-o societate copy-paste şi sunt convins că toţi dintre dvs cunoaşteţi site-uri unde găsiţi lucrări de-a gata. Ei bine, una dintre acţiunile foarte decise ale ministerului va fi, pe de-o parte, încurajarea noilor metode de învăţare, dar în acelaşi timp, pe ieşirea din această mentalitate copy-paste", a afirmat Funeriu, prezent la o conferinţă pe teme de utilizarea tehnologiei informaţiei în educaţie. Ministrul Educaţiei a purtat un dialog prin intermediul internetului cu câţiva elevi de la Liceul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, prilej cu care a discutat despre utilitatea informaticii în sistemul educaţional românesc.

Funeriu a accentuat faptul că noua Lege a Educaţiei critică aspru plagiatul, dar în acelaşi timp susţine tot ceea ce însemană tehnologie, precum înfiinţarea bibliotecilor şcolare virtuale. El i-a rugat pe elevii cu care a intrat în dialog să definească avantajele folosirii unui sistem tehnologizat, iar aceştia au subliniat utilitatea informaticii în prezentarea unor reacţii chimice, domeniu în care, au spus ei, ministrul este specialist. 'Presa ştiţi bine că spune că am 11 clase, aşa că nu e bine să spuneţi că sunt specialist', a glumit Funeriu cu elevii. Ministrul le-a mai subliniat elevilor şi câteva dintre priorităţile şi noutăţile noii Legi a Educaţiei. Punctând importanţa internetului, ministrul a atras atenţia asupra riscului de a se crea o cultură de tip copy-paste. "Dacă veţi căuta pe google, veţi vedea că eu nu am 11 clase", a mai spus Funeriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel