FSI „Spiru Haret” şi FEN au fuzionat

marius nistor
marius nistor

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” şi Federaţia Educaţiei Naţionale şi-au anunţat fuziunea în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Sinaia. Noua structură sindicală urmează să  reprezinte interesele a peste 90.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar şi universitar.

 “Este o dorinţă exprimată de către membrii de sindicat, o dorinţă mai veche a lor şi liderii de sindicat din cele două federaţii sindicale au avut curajul necesar pentru a lua această decizie. Am ales şi ziua de 24 ianuarie, o zi cu o semnificaţie deosebită pentru poporul roman şi sper ca ceea ce am făcut noi să fie un semnal pentru întreaga mişcare sindicală din România, că liderii de sindicat pot să înţeleagă din gestul nostru că forţa noastră este dată până la urmă de numărul membrilor de sindicat, de modul în care ştim să reacţionăm atunci când puterea se comportă discreţionar astfel încât în momentul de faţă vorbim de o federaţie sindicală care va reprezenta interesele a peste 90.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar şi universitar”, a declarat pentru NewsIn Marius Nistor, preşedintele noii structuri care poartă numele de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”.

 Nistor a mai arătat că principalul obiectiv al noii federaţii este acela de a le arăta membrilor săi că liderii de sindicat răspund intereselor lor.

Preşedintele noii federaţii a mai prezentat şi care sunt principalele probleme pe care aceasta şi-a propus să le rezolve în perioada următoare. “Avem în plan în momentul de faţă clarficarea problemelor legate de efectele nedorite ale Legii Educaţiei Naţionale, vrem să clarificăm problemele legate de faptul că există foarte multă confuzie în sistem vizavi de constitutirea Consiliilor de Administraţie, de salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, nu sunt clarificate problemele legate de acordarea sporurilor pentru personalul nedidactic şi didactic auxiliar, problema gradaţiei de merit pentru personalul didactic auxiliar care, conform Legii Funeriu, nu ar trebui să beneficieze de aşa ceva, deci o nedreptate care trebuie corectată în regim de urgenţă. De asemenea, deblocarea posturilor din vacante din învăţământul preuniversitar”, a mai spus Nistor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel