Fritz și Armand, ”mândria partidului speranță”. Chirieac, scenariu surprinzător: USR poate să-și revină, au această șansă

Dominic Fritz - Clotilde Armand/ foto USR Plus Facebook
Dominic Fritz - Clotilde Armand/ foto USR Plus Facebook

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre primarii ”mândrie” ai USR, respectiv Clotilde Armand și Dominic Fritz, și despre șansa partidului de a mai avea un cuvânt de spus în politică. 

Recent, o declarație a lui Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a fost promovată pe pagina de Facebook a USR PLUS. Postarea îi arăta, împreună, pe Clotilde Armand și Dominic Fritz, doi primari USR zâmbitori. Pe cât de zâmbitori, pe atât de controversați și criticați. 

”Clotilde Armand și Dominic Fritz. Sunt unii din cei mai atacați primari USR. Sunt hărțuiți de instituțiile controlate de PSD și PNL, în timp ce la televiziunile de casă, în fiecare seară, sunt linșați mediatic” acuza Ionuț Moșteanu în postarea pe care partidul a considerat să o sponsorizeze. El susținea că acest lucru se întâmplă pentru că datorită celor doi amintiți ”mafiile din primării” sunt astăzi anchetate de DNA și ”sistemului nu-i convine”. Fără prea multe justificări și dovezi, acesta vorbește despre mafii, sistem, bani furați, hoți, presiuni, făcând acuzații la partide și televiziuni. 

Concluzia nu putea fi decât una și anume că primarii USR, pentru care Armand și Fritz pare că au devenit emblematici, ”se luptă zilnic să destructureze grupurile infracționale ce au devalizat bugetele locale. Oare câte spitale, câte școli și grădinițe, câte parcuri și parcări moderne am fi avut în orașele în care trăim dacă banii nu ar fi fost furați?” arăta mesajul citat

Desigur, nu sunt puse pozele de prin Sectorul 1 plin de gunoaie. Nici nu se menționează nimic cu privire la peisagistica șocantă ce a apărut în Sectorul 1 și despre care aflăm că a costat 100 de milioane de lei, din acuzațiile partidului care a susținut-o pe Clotilde Armand în campania pentru alegerile locale, PNL. 

”Noi mai are rost să votăm sau numără doamna Armand sacii cu voturi?”

Citește și: PNL o dă în judecată pe Clotilde Armand: Proiecte blocate sau ținute la sertar, ascunse de circ și scandal. Burduja: Dispreț față de cetățeni și de lege

În urma acestei ultime informații, știrea amintită în link-ul de mai sus, a intervenit la Realitatea Plus analistul politic Bogdan Chirieac, care a apreciat ”un comportament absolut ciudat al doamnei Clotilde Armand”, precizând, totodată, că ”nici măcar acesta nu ar fi problema... problema este alta: imunitatea absurdă în fața justiției de care se bucură doamna primar Clotilde Armand”. Analistul politic crede că ”vom afla și de ce se întâmplă lucrul acesta”, subliniind că: ”Nu cred în conspirații, că e opera serviciilor secrete, cred că e mai degrabă rețeaua hashtag din justiție”. El a amintit și de imaginile tulburătoare de la alegerile locale, cu sacii de voturi, în urma cărora nu s-a întâmplat nimic: ”Este o palmă înspăimântătoare pe obrazul nostru, al alegătorilor. Noi mai are rost să votăm sau numără doamna Armand sacii cu voturi?”. ”Pe de altă parte, sunt toate abuzurile strigătoare la cer. Orice alt primar din România era de mult ”încălțat” dacă nu punea în practică deciziile Consiliului Local, echivalentul Parlamentului în plan local...”. Despre contractul invocat de PNL pentru panseluțe, Bogdan Chirieac a afirmat că ”o fi mult, o fi puțin, nu știu, dar iată cum doamna Armand nu poate fi atinsă de legea din țara noastră”. ”Dânsa este pe persoană fizică, nu știu de ce USR o sprijină în continuare pentru că nu-i aduce beneficii de imagine, ci prejudicii de imagine” a continuat analistul politic. 

Televiziunea a adus în discuție și huiduielile primite de primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Vezi aici: Dominic Fritz, huiduit pe scenă când înmâna un premiu trupei Phoenix, de Ziua Timișoarei

Bogdan Chirieac a conchis într-o notă optimistă, în ciuda urletelor la adresa primarului Timișoarei: ”Eu cred că USR poate să-și revină. Are foarte mulți oameni buni, politicieni buni, bine educați, trebuie doar o coeziune, doar o conducere luminată. Da, sunt și mari dezamăgiri, (...) dar USR nu se rezumă, în același timp, la acești purtători de imagine negativă. Dacă se adună oamenii puternici din USR, în schimb, au șansa să crească și să aibă, din nou, un cuvânt de spus în politica României”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel