Fraudare alegeri 26 mai 2019. Gușă: Aberează! Ce nu spune nimeni

Cozmin Gușă FOTO AGERPRES
Cozmin Gușă FOTO AGERPRES

Cozmin Gușă, analist politic, a vorbit despre ce înseamnă fraudarea la alegerile din 26 mai 2019.

”Astăzi, când sistemul de raportare este electronic de la Biroul Electoral Central, fraudarea se poate face strict la numărătoare. Cine vorbește despre fraudare înainte de orele 21.00 fără să aducă argumente clare, ștampile folosite sau cine știe ce, aberează. Cine vorbește la ora 21.00, de asemenea, nu are dovezi. Dacă vor fi dovezi, ele vor putea să apară doar în cursul nopții în procesul de numărare al voturilor când, la numărătoare, se pot întâmpla două lucruri pornind de la ideea că singurele partide care au reprezentanți în toate secțiile de votare din România, mă refer la mediul rural, sunt doar PSD și PNL.

În multe secții de votare din mediul rural este reprezentantul PSD alături de reprezentantul PNL.

Dacă se va pune problema fraudării va fi de comun acord între reprezentanții PSD și PNL. Fraudarea se poate face în două feluri: prin anularea cu ștampilă dublă, dublarea ștampilei, a unor voturi ale partidelor mici, adică a celor care nu sunt de față, sau o împărțire a voturilor - adică apare un vot pentru partidul X, dar el este trecut la PSD, apoi la PNL. Aceasta este posibilitatea de fraudare.

De asemenea, o altă posibilitate de fraudare este prin procesele verbale de circumscripție. Așa cum s-a întâmplat în 2009, procesele verbale au fost inversate. S-a numărat ceva, dar pe procesul verbal au apărut cifrele inversate. Toate lucrurile acestea se pot deduce în zilele următoare. În rest... posibilități de fraudare în timpul zilei de duminică nu există. Cei care se agită pe partea aceasta înseamnă că nu știu meserie”, a zis Cozmin Gușă la Realitatea TV.

VEZI ȘI: EXIT POLL alegeri 26 mai 2019 strategie. Gușă: Nimeni nu-și permite acest joc!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel