Franks: Problema TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor trebuie rezolvată până la 1 noiembrie

jeffrey franks, fmi
jeffrey franks, fmi

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, atrage atenţia asupra faptului că problema legată de reducerea TVA la alimentele de bază la 5%  şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei trebuie rezolvată până la 1 noiembrie, data încheierii evaluării FMI în România.

"Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm în timpul acestei misiuni", a spus Franks.  Pe de altă parte, el a adăugat că indicatorii macroeconomici pentru trimestrul al treilea "arată bine".  "Din discuţiile preliminare cifrele pentru trimestrul al treilea arată bine. Ţinta de deficit bugetar a fost atinsă, în anumite limite, şi suntem optimişti în legătură cu ceea ce a mai rămas din acest an", a spus Franks, citat de Mediafax. El a mai spus că ţinta de deficit pentru 2011, de 4,4%, nu va fi modificată.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care a decis reducerea TVA pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, la 5%. Camera era for decizional în această chestiune.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Citeşte şi:

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde: Sunt mândru că deputaţii au votat reducerea TVA

Cezar Preda, despre reducerea TVA: „Nu este adevărat că s-a votat greşit

Mihai Tănăsescu: Scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor nu au fost discutate cu FMI. Trebuie analizate cu grijă, efectele nu se cunosc – VIDEO

Ministrul Muncii, despre reducerea TVA: Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel