Le Pen vs. Macron. Francezii din România îşi aleg preşedintele; secţii de votare deschise la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi

Dezbaterea electorală dintre Macron și Le Pen
Dezbaterea electorală dintre Macron și Le Pen

 Francezii din România îşi aleg duminică preşedintele şi pot să îşi exprime votul în secţii amenajate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. 

Respectivele secţii de votare sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi.

După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul.

Dintre aceştia, 1.451 au votat. În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb. La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen. 

Citește și - Le Pen - Macron, singura frază care merită reținută după dezbaterea pentru prezidențiale 2022

Miercuri a avut loc dezbaterea dintre Le Pen și Macron.

Cea mai puternică frază, care merită reținută de toți francezii, înainte să meargă la vot, este următoarea și îi aparține lui Macron: „Vorbești cu bancherul tău, nu cu un alt lider mondial, când vorbești cu Rusia!”

Le Pen a fost criticată că este prea apropiată de Rusia. De asemenea, s-a vorbit foarte mult şi despre faptul că partidul din care face parte a luat împrumut de la o bancă rusească, în 2014. Aceasta a fost criticată de Macron cu privire la creditul luat de la ruşi.

Macron a subliniat că Le Pen a fost unul dintre primii lideri politici care au recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia în 2014. Le Pen a zis că a luat bani ruși, deoarece nicio bancă franceză nu ar fi împrumutat partidului ei. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen au avut dezbaterea televizată

Cei doi finalişti ai alegerilor prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, şi-au început miercuri seara dezbaterea televizată, punctul culminant al campaniei pentru turul doi, confruntându-se pe problema puterii de cumpărare, cea mai importantă preocupare a francezilor.

"V-am auzit bucurându-vă împreună cu guvernul că aţi crescut puterea de cumpărare a francezilor, dar eu am văzut doar francezi care îmi spun că nu mai reuşesc, că nu mai sunt în stare să o scoată la capăt la sfârşitul lunii", a criticat Marine Le Pen, după care l-a ironizat pe "Mozart al finanţelor" pentru "bilanţul economic care este foarte prost" şi pentru "un bilanţ social care încă şi mai prost".

Pe subiectul puterii de cumpărare, cei doi candidaţi şi-au aruncat unul altuia multe vorbe într-un schimb cu caracter destul de tehnic, exprimându-şi dezacordul cu privire la efectele măsurilor pe care fiecare le propune. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel