FOTO - Mâncare românească în restaurantele Consiliului UE

Mâncarea tradiţională românească a ajuns pe mesele din restaurantele Consiliului UE.

În restaurantele Consiliului UE s-a servit marţi mâncare tradiţională românească, eveniment pregătit cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, dar şi în contextul preluării de la 1 ianuarie a Preşedinţiei Consiliului de către România, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Din meniul tradiţional românesc nu au lipsit ciorba de fasole cu afumătură, sarmalele, ghiveci cu mămăliguţă, zacuscă şi, la desert, cozonac.

'A fost o surpriză plăcută să descoperim că felurile de mâncare au la bază reţete tradiţionale, fiind realizate inclusiv de bucătari români care lucrează la Consiliu. Sunt gusturile savuroase de acasă, de care astăzi s-au bucurat colegii noştri din toate statele membre. Cu mai puţin de o lună înainte de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, România este omniprezentă la Bruxelles, iar astăzi principalul element de interes este gastronomia românească', a declarat cu acest prilej Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE.

Preparatele au fost apreciate în mod deosebit de funcţionarii europeni care au trecut pragul restaurantelor Consiliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel