Fotbal: Petr Cech va reveni în poartă, dar într-o echipă de hochei pe gheaţă

10 oct 2019 / 09:31

Petr Cech, fostul goalkeeper al formaţiilor Chelsea şi Arsenal Londra, a anunţat că va reveni între buturi, însă nu pe terenurile de fotbal, ci într-o echipă de hochei pe gheaţă, Guildford Phoenix, care evoluează în liga a patra britanică, informează AFP.

'După 20 de ani ca fotbalist profesionist, este o experienţă minunată de a putea practica sportul pe care mi-a plăcut să îl joc şi pe care adoram să-l privesc atunci când eram copil', a explicat fostul internaţional ceh, în vârstă de 37 ani, care şi-a încheiat cariera fotbalistică în luna iunie, după un ultim sezon sub culorile clubului Arsenal.

'Sper să pot ajuta această echipă să-şi atingă obiectivele şi să câştige cât mai multe meciuri posibile când voi avea şansa să joc', a continuat Cech, care a devenit consilier tehnic al clubului Chelsea după retragerea din activitate. Fondat în 2017, Guildford Phoenix este un club de hochei pe gheaţă din sudul Londrei, care joacă în divizia a patra britanică.

În timpul carierei sale de fotbalist, Petr Cech a câştigat, între altele, patru titluri de campion în Premier League, patru Cupe ale Angliei, o Ligă a Campionilor (2012) şi Europa League (2013), toate cu Chelsea Londra, la care evoluat între 2004 şi 2015. El s-a transferat apoi la Arsenal, club cu care a câştigat o altă Cupă a Angliei, înainte de a agăţa mănuşile în cui, la finalul sezonului trecut, informează Agerpres.