Fostul europarlamentar Cristian Preda, scuze publice pentru Sorin Cîmpeanu după ce l-a acuzat de corupţie: Nu deţin dovezi

Guvernul României
Guvernul României

Cristian Preda, fost europarlamentar, l-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu, la scurt timp după ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei, că a corupt membri ai Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru a fi reales în funcţia de preşedinte al AUF. Instanţa l-a obligat, însă, să îşi prezinte scuzele. 

"La câteva zile după demisia lui Sorin-Mihai Cîmpeanu din postul de ministru al Educației, am publicat pe pagina personală de Facebook – pe 3 și, respectiv, pe 4 octombrie 2022 – două serii de afirmații. Prima dintre ele invoca declarația făcută de universitarul Tănase Stamule, care e și membru al PNL, în pauza unei emisiuni de televiziune, iar a doua prelua o fotografie trimisă de un alt profesor universitar, care participase la o reuniune de alegeri a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

În ambele cazuri, era vorba despre coruperea membrilor AUF pentru a obține alegerea și, respectiv, realegerea în poziția de președinte al agenției respective a lui Sorin-Mihai Cîmpeanu, poziție ocupată și în prezent. Nu le-am cerut celor doi interlocutori să probeze afirmațiile făcute și le-am preluat considerând că asum astfel rolul unui avertizor de integritate: în prima dintre postări sugeram chiar oportunitatea unei investigații a DNA. Cum unii dintre cititorii afirmațiilor mele de pe Facebook mi-au atras atenția că m-aș putea înșela și că, de fapt, nu prezentam probe concludente pentru acuzațiile formulate, am șters postările. Pe cea de-a doua – la mai puțin de 24 de ore de la publicare. Postările au fost preluate de ziare.com și stiridinsurse.ro. Deși am refuzat să comentez pentru aceste site-uri sau pentru alte organe de presă cele menționate pe Facebook, fostul ministru consideră că am comis un delict de opinie și că astfel i-am lezat demnitatea, onoarea, viața particulară și dreptul la propria imagine. M-a dat, de aceea, în judecată. Nu mi-a solicitat daune morale, ci doar rectificarea afirmațiilor.

Cum T. Stamule a negat public că mi-ar fi spus ceea ce am postat, iar celălalt universitar nu deține altceva decât fotografia trimisă, mă văd obligat să declar că nu dețin dovezi care să probeze afirmațiile privind fapte de corupție comise de Sorin-Mihai Cîmpeanu pentru a fi ales președinte al AUF. Consider, de aceea, că am greșit publicând postările respective. Îmi cer scuze. Regret, de asemenea, daunele produse în acest fel Agenției Universitare a Francofoniei", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Ulterior, acesta a închis toate comentariile la postarea de pe Facebook şi chiar a menţionat că nu acceptă niciun fel de comentariu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel