Foștii premieri, noii parlamentari. Ciorbea și Roman intră în Parlament

Victor Ciorbea dc
Victor Ciorbea dc

Foștii prim-miniștrii Victor Ciorbea (1996-1998) și Petre Roman (1989-1991) vor obține două fotolii în Parlamentul României, după ce au câștigat colegiile în care au candidat la alegerile legislative din partea Uniunii Social Liberale.

După terminarea mandatelor de premieri, cei doi politicieni au avut apariții timide în scena politică. Din acest an însă fostul șef al Guvernului în primul mandat al președintelui Ion Iliescu, Petre Roman, revine în Parlament, în ce fostul primar al Capitalei, Victor Ciorbea, a primit primul său mandat de parlamentar.

Petre Roman a câștigat un fotoliul de deputat în Brașov, în timp ce Victor Ciorbea a prins un post de senator după ce a candidat într-un colegiu din sectorul patru din Capitală.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni, primele rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, conform cărora USL a obținut 60,03% dintre voturile pentru Senat și 58,63% la Camera Deputaților. La Senat, USL a adunat 60,03% din voturile valabil exprimate, în timp ce ARD a obţinut 16,95% din sufragii. Pe cel de-al treilea loc se află PP-DD, cu 14,18 procente, în timp ce UDMR a obţinut 5,4% din voturi. Cursa pentru Camera Deputaţilor a fost câştigată detaşat tot de alianța condusă de Crin Antonescu și Victor Ponta, care a luat 58,63% din voturi, în timp ce ARD a adunat 16,69%. Cele două formaţiuni sunt urmate de PP-DD, cu 13,53%, şi UDMR, cu 5,31%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel