Fost ministru, condamnat la închisoare pentru o insultă rasistă

Fostul ministru italian Roberto Calderoni a fost condamnat la închisoare pentru o insultă rasistă.

Un fost ministru al guvernului italian care a comparat o oponentă de culoare cu o primată a fost condamnat luni la 18 luni de închisoare, pentru insultă rasistă, informează dpa. În iulie 2013, Roberto Calderoni a declarat că ministrul pentru integrare de atunci, Cecile Kyenge, cetăţeană italiană născută în Congo, 'îl face să se gândească la un urangutan'.

'Chiar dacă acesta este un verdict al primei instanţe şi pedeapsa poate fi suspendată, aceasta este o decizie încurajatoare pentru toţi cei care luptă împotriva rasismului', a comentat, într-o postare pe contul său de Facebook, Cecile Kyenge, în prezent membră a Parlamentului European din partea Partidului Democrat (centru-stânga). Verdictul a fost dat de un tribunal din oraşul Bergamo, nordul Italiei. Procedurile legale au durat mult pentru că asupra disputei a fost solicitată să se pronunţe şi Curtea Constituţională, care a decis că afirmaţiile lui Calderoni nu sunt acoperite de imunitatea parlamentară.

Citește și: Preot italian, șantajat de iubitul român. Imagini compromițătoare

Calderoni, care este în prezent vicepreşedintele Senatului italian, face parte din Partidul antiimigraţie de extremă-dreapta Liga, condus de vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini. El a fost ministru pentru reforme instituţionale în perioada 2004-2006 şi ministru al administraţiei publice în 2008-2011, în guvernele conservatoare conduse de Silvio Berlusconi. În 2006, Calderoni a fost dat afară din guvern după ce şi-a imprimat pe un tricou controversata caricatură a Profetului Mohamed. Acţiunile lui au declanşat proteste sângeroase în Libia, fostă colonie a Italiei.

Citește și: Spania: Informații ÎNGROZITOARE despre românul care și-a violat fiicele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel