EXCLUSIV  Forum Davos. Remus Borza: Mesaj DUPLICITAR al liderilor mondiali. România trebuie să învețe

Deputatul Remus Borza a vorbit la emisiunea "Borza Analytica" de la DCNews despre mesajul duplicitar transmis de liderii mondiali în cadrul Forumului Economic care a avut loc la Davos. 

Remus Borza spune că atunci când este vorba despre exporturi, liderii mondiali doresc piețe libere, dar atunci când subiectul se îndreaptă către importuri, forță de muncă exterioară sau migrație, discursul lor se schimbă radical, arătând foarte mult protecționism. 

"A existat o anumită duplicitate în mesajul liderilor mondiali, la Davos. Toți sunt niște protecționiști: și premierul Indiei, cel mai naționalist din ultimii 50 de ani din această țară a avut un astfel de mesaj. De asemenea, protecționismul lui Donald Trump este cât se poate de evident. Polonia la fel, președintele Franței, Emmanuel Macron, de asemenea, a transmis un astfel de mesaj. Când este vorba despre export, vor piață liberă, fără taxe, fără impozite, fără bariere. În schimb, când este vorba despre importuri, de forță de muncă, de migrație, arată foarte mult protecționism. Trebuie să învățăm și noi din acest dublu discurs," a spus Remus Borza. 

România a lipsit 

Cei mai importanți lideri ai lumii s-au întâlnit la finalul lunii ianuarie în cadrul Davos 2018, pentru o conferință anuală de elită de patru zile cunoscută sub numele de Forumul Economic Mondial. România nu a fost reprezentată la nici un nivel la acest eveniment economic deosebit de important.

Vezi răspunsul complet al lui Remus Borza:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel