Fortificație veche de 3000 de ani, din vremea regelui David, descoperită în Israel

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Cercetătorii de la Autoritatea pentru Antichități din Israel au descoperit ruinele unei vechi fortificații din timpul regelui David. Aceștia cred că fac parte din regatul aramean Geshur.

O echipă de arheologi de la Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) a descoperit rămășițele unui vechi complex fortificat despre care se crede că a fost fondat de Geshurites, aliatul regelui David, în secolele XI sau X înainte de Hristos.

„Complexul pe care l-am descoperit a fost construit într-o locație strategică, pe vârful mic al dealului, deasupra Canionului El-Al, cu vedere la regiune”, au spus directorii de excavare IAA, Dr. Barak Tzin și Dr. Enno Bron. În timpul săpăturilor, arheologii au descoperit, de asemenea, o piatră mare de bazalt cu o gravură schematică a două figuri cu coarne, cu brațele întinse.

Se crede că orașul fortificat Bethsaida este capitala regatului aramean Geshur, care a condus Golanul acum 3000 de ani. „Conform Bibliei, regatul a susținut relațiile diplomatice și familiale cu regatul regelui David”, au spus cercetătorii. „Orașele Regatului Geshur sunt cunoscute de-a lungul țărmului Mării Galileii, inclusiv Tel En Gev, Tel Hadar și Tel Sorag, dar siturile sunt greu cunoscute în Golan”, au menționat aceștia, potrivit Sci-News.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel